Thomas Steg.
Volledig scherm
Thomas Steg. © AP

Volkswagen schorst hoofd van lobbydienst na uitlaattests op apen: "Ik betreur dit ten zeerste"

DierentestsDe directeur van de lobbydienst van Volkswagen is geschorst voor zijn rol in het opzetten van uitlaattests op apen. Dat heeft de Duitse autobouwer bekendgemaakt. Volgens verschillende Duitse kranten zouden er ook soortgelijke proeven op 25 mensen zijn uitgevoerd. Het universitair ziekenhuis ontkent echter dat de testen iets met de autoproducenten te maken hebben.

7 reacties

  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    6 jaar geleden
    Waarom ? Indien "dierproeven" absoluut noodzakelijk zijn om menselijk miserie te voorkomen kan er toch geen enkel objectief-correct ethisch bezwaar zijn, vermits mensen belangrijker zijn en blijven dan dieren.
  • Emmanuel Janssens

    6 jaar geleden
    En die Duitsers (vooral de VAG-groep) kunnen het sjoemelen maar niet laten. Als je aangaande dieselmotoren 10 jaar achter loopt op de concurrentie moet je wel blijven sjoemelen. En dan zijn er nog altijd ezels die deze producten kopen, niet te geloven, sommigen vragen om in het zak gezet te worden.
  • jan arnouts

    6 jaar geleden
    Dit zijn misdaden die niet stroken met onze waarden en normen. Dierenleed om meer volkswagens op straat te zien. Dit is echt een schande! Diesels zullen altijd vervuilend zijn met of zonder proeven. Jaarlijks sterven er duizenden mensen aan de gevolgen van schadelijke (lees kankerverwekkende) uitlaatgassen. Hiervoor moet je heus geen wetenschapper zijn om dit in te zien. De cijfers spreken voor zich
  • Ronny Demeyere

    6 jaar geleden
    Terug wast de CEO zijn vuile handen in de onschuld en mag een kleinere garnaal boeten. Echt walgelijk! Hij die het groot geld binnen rijft, zelfs ten koste van het bedrijf. De CEO die valselijk beweert dat het door zijn acties is dat het bedrijf goed draait en de pluimen voor zijn zogezegde medewerkers steelt en op zijn hoed steekt.
  • NOEL CLAES

    6 jaar geleden
    schorsen, komaan zeg, al de dieren en mensen vergiftigen... in een gewone uitlaatgassenproef...