Amazon opent een klein regenwoud tussen wolkenkrabbers

Internetgigant Amazon heeft afgelopen maandag haar gloednieuw gebouw in Seattle geopend. De burelen zijn omgetoverd tot rustgevende werkruimtes. Hoge bomen, veel water en zelfs vleesetende planten zorgen voor een regenwoudachtig gevoel die de werknemers moet inspireren.

spa

Terwijl de rest van Noord-Amerikaanse grootsteden het toekomstig tweede hoofdkwartier van Amazon wil binnenhalen, breidt de grootste internethandelaar haar hoofdcampus in Seattle verder uit. De drie bolwerken, die vandaag openen voor de werknemers, werden maandag officieel voorgesteld aan het publiek.

© AFP

De drie glazen sferen bevatten 40.000 planten van 400 verschillende soorten. De ruimte heeft meer weg van een serre dan een kantoor. Bomen, planten en water omringen de open vergaderruimtes die verbonden worden door loopbruggen. Amazon, beroemd om haar veeleisende werkcultuur, hoopt dat de regenwoudachtige werkomgeving haar werknemers inspireert om bijvoorbeeld nieuwe producten en ideeën te ontwikkelen.

Sinds 2010 heeft Amazon zo’n 3 miljard euro geïnvesteerd in de Seattle-campus. Het bedrijf wil meer dan 4 miljard euro investeren in een tweede hoofdkwartier dat 50.000 jobs zou moeten creëren. Twintig steden, onder andere Bosten, New York en Austin, komen in aanmerking voor die tweede campus.

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer