Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Omdat je er soms gewoon écht zin in hebt: deze vleeskroketjes maak je zelf

Kroketten uit de diepvries kun je haast niet vergelijken met zelfgemaakte kroketten. Reden te meer om zelf eens de handen uit de mouwen te steken en je eigen kroketten te maken. Gevuld met kalkoenstoofvlees presenteer je deze kroketten met een partje citroen en mosterd.

Wat heb je nodig:
- 300 g kalkoenstoofvlees 
- 4 takjes peterselie, fijngehakt 
- 3 el boter 
- 1 ei 
- 3 el bloem 
- 200 ml vleesbouillon (half bouillonblokje + 200 ml water) 
- 1 el melk 
- 1 el olijfolie extra vierge 
- 200 g paneermeel 
- frituurolie 
- peper en zout   

Zo maak je het:
Stap 1: Snij het stoofvlees in kleine stukjes. 
Stap 2: Smelt de boter in een pan en roer er de bloem doorheen. Laat 2 minuten bakken. 
Stap 3: Voeg al roerend de vleesbouillon toe en blijf roeren tot je een gladde saus krijgt. Meng er het stoofvlees en de peterselie onder en laat 2 minuten op laag vuur koken. Kruid met peper en zout. 
Stap 4: Schep het stoofvleesmengsel in een diep bord en zet minstens 2 uur in de koelkast. 
Stap 5: Klop de eieren met de melk en de olie los. Doe het paneermeel in een ander bord. Verdeel het stoofvleesmengsel in kleine porties en maak er kroketten van. Rol elke kroket door het paneermeel, vervolgens door het eimengsel en nog een keer door het paneermeel. Leg ze minstens een uur terug in de koelkast. 
Stap 6: Verhit het frituurvet tot 180°C. Frituur de kroketten goudbruin. 

Tip: Lekker met gefrituurde peterselie, partjes citroen en mosterd.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel