Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Experts in open brief: "Facebook is geen plaats voor jonge kinderen"

Meer dan honderd pedagogische experts dringen er bij Facebook op aan om de app Messenger Kids, die bestemd is voor kinderen jonger dan dertien jaar, offline te halen. In een open brief aan Facebook-CEO Mark Zuckerberg noemen ze de app een onverantwoorde poging om kinderen aan te zetten tot het gebruik van Facebook. Volgens hen zijn jonge kinderen nog niet klaar om op sociale media te zitten.

5 reacties

  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Een waarheid als een koe. Helaas voor de oudere kinderen is het soms ook schadelijk.
  • Oli Gearius

    6 jaar geleden
    Inderdaad, als je weet wat ik tegenwoordig allemaal zie als een vriend van mij rond de 40 een foto liked van zijn dochter op facebook, een 12 jarige die met haar poep staat te showen in een megakorte short enzo, korte tshirts, schmink.. die mensen beseffen niet wat voor vuile mensen er bestaan, en die kinderen beseffen het zeker niet.
  • Fred Pauwels

    6 jaar geleden
    Pffff, wat een zever...tegenwoordig zitten er al kinderen van 10 jaar op facebook, zelfs met medeweten van de ouders. Dan kan je natuurlijk vragen stellen hoeveel verstand dat die ouders hebben, maarja....
  • Veerle Vandenbussche

    6 jaar geleden
    Gaat te snel. En dit zijn nog jonge kinderen. Pas het toe als het kind er klaar voor is, anders niet. En zeker niet te vroeg.
  • Karel Flanders

    6 jaar geleden
    Volledig mee eens. En zij die reizen voor hun werk, belden vroeger zelf naar huis om te vragen hoe het gaat of slaapwel te zeggen. Bel of ga je kinderen en kleinkinderen bezoeken ipv te chatten gelijk lamme goedzakken.