© JEFFREY GAENS

© JEFFREY GAENS

© JEFFREY GAENS

© JEFFREY GAENS

© JEFFREY GAENS

© JEFFREY GAENS

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Clement panikeert niet na verlies: “Scheve situatie in return rechtzetten”

Racing Genk zal, na de 3-2-nederlaag van dinsdag in de heenwedstrijd van de halve finales van de Beker van België tegen Kortrijk, nog vol aan de bak moeten om een finaleplaats te veroveren. Coach Philippe Clement wil echter niet wanhopen. “We voetbalden bij momenten met erg veel twijfels, maar kunnen de scheve situatie in de return rechtzetten”, verklaarde de trainer.

belga

LEES OOK: Genk geeft 2-2 in slotfase uit handen

“We begonnen de partij erg goed en scoren een belangrijk uitdoelpunt”, analyseerde Clement. “Maar dan slaat bij ons de twijfel toe. We gingen geen duels meer aan en kregen angst om de bal te vragen. Waarom ons dit overkwam na ons goede begin, weet ik niet. Misschien was het slechte veld er deels verantwoordelijk voor, maar dat mag zeker geen excuus zijn.”

“Uiteindelijk mogen we blij zijn met een 2-2 ruststand”, vervolgde Clement. “In de tweede helft stonden we wat beter en hadden we meer controle over de partij. Uiteindelijk scoorde Kortrijk nog de winnende treffer, waardoor ze in mijn ogen een dik verdiende zege pakken. Maar ik weiger de handdoek te werpen. We kunnen deze nederlaag in de terugmatch ongedaan maken en ons plaatsen voor de finale.”

© JEFFREY GAENS

“We zijn er nog niet”

“Het was een verdiende zege, maar we zijn er nog lang niet”, reageerde Kortrijk-coach Glen De Boeck.“Ik heb echt genoten van wat mijn ploeg op de mat gebracht heeft. Het was het soort voetbal waar je als trainer van droomt. Ik heb dit jaar nog niet veel ploegen in België zien voetballen zoals wij dat in de eerste helft gedaan hebben. We hebben verdiend de zege gepakt, maar ik vind 3-2 een slecht resultaat als je de krachtverhoudingen bekijkt. Zeker het gelijkspel aan de rust weerspiegelde niet het spelverloop.”

Kortrijk heeft in Limburg genoeg aan een draw om zich te plaatsen voor de finale. “Maar we gaan zeker niet op een gelijkspel speculeren”, beloofde de trainer. “Het wordt sowieso een moeilijke wedstrijd op Genk, want 3-2 is een gevaarlijke uitslag. We gaan proberen om op dezelfde manier te voetballen als we vanavond gedaan hebben.”

Ref Wim Smet stuurde een mopperende De Boeck in de tweede helft naar de tribunes. “Scheidsrechterlijke beslissingen irriteren me al weken”, verduidelijkte de coach. “Kleine dingen, maar na verloop van tijd zorgt dat voor frustraties. Als je die dan ventileert, word je weggestuurd. Ik vind trouwens dat men de ref op het veld meer zijn werk moet laten doen. Al die assistenten die in zijn oortje roepen, zorgen soms voor extra verwarring.”

De return staat volgende week dinsdag (6 februari) op de agenda in de Luminus Arena.

© JEFFREY GAENS

Aangeboden door onze partners