© GVA

Onze reporter getuigt over Tante Terry: “Veel te lief om iets te weigeren”

Tante Terry was niet alleen op televisie de liefste tante van Vlaanderen. Ook in het echt mocht je alles aan haar vragen, vertelt onze reporter Kristin Matthyssen.

In de zomer van 2001 liep in Gazet van Antwerpen de zomerreeks ‘Wat is er geworden van?’ Het is niet makkelijk om daarvoor mensen te benaderen, omdat de geïnterviewde dan direct het etiket ‘passé’ opgeplakt krijgt. Maar Tante Terry was veel te lief om iets te weigeren.

En zo kwam het dat we begin augustus 2001, ze was toen 69, in de tuin van haar witte landhuisje in Kapellen zaten. Vroeger heette de straat de Rozenhoflaan in Ekeren. Tot de fusie met Kapellen kwam. Omdat er in Kapellen al een Rozenlaan bestond, doopte de gemeente de straat om tot Goudenregenlaan, verwijzend naar de goudenregen die Terry er destijds tijdens tv-opnames met haar kindjes van het kleuterkwartiertje had geplant.

Haar zoon bleek haar alles, en stiekem zag je haar verlangen naar dat kleinkind dat ze nog niet had. Ik was heel blij toen ik in 2006 in de krant las dat ze alsnog oma was geworden.

Na het interview bleef ik haar te pas en te onpas bellen wanneer de redactie – vaak laat op de avond – reacties van BV’s vroeg als er plots nieuws opdook. Een aanslag. De dood van koningin Fabiola. Alleen Tante Terry en Roger De Vlaeminck waren té beleefd om de hoorn neer te leggen. Voor diezelfde zomerreeks in 2001 mocht ik ook Bassie & Adriaan interviewen. Een voorbeeld hoe jeugdhelden, wanneer je ze in het echt ontmoet, van hun voetstuk kunnen vallen. Beiden 25 kilo zwaarder – daar konden ze niks aan doen natuurlijk – maar die antwoorden! Of ze ooit ruzie met mekaar hadden gemaakt? “Dat gaat jouw geen barst an!”, snauwde Bassie, terwijl hij gewoon in mijn bijzijn op het toilet ging zitten.

Mijn dochtertje van zes leert nu De drie kleine zwijntjes en Vrouw Holle kennen via de Polydor-LP’s ‘Tante Terry vertelt’, waar ik als kind naar luisterde. De Efteling vindt ze doodeng. In het Sprookjesbos krijg ik haar in geen enkele paddenstoel. Maar de stem van Tante Terry op vinyl, die vertrouwt ze wel. Hallo Kapellen? Kunnen we de Goudenregenlaan niet veranderen in Tante Terrystraat?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER