Dworp in shock na familiedrama: bloemen en minuut stilte voor gemeenteraad

© ssj

Er wordt in Dworp nog altijd verbijsterd gereageerd op het gezinsdrama waarbij maandag een vrouw en haar drie kinderen om het leven kwamen. Aan de voordeur werden bloemen neergelegd, en woensdagavond wordt een minuut stilte gehouden.

Jelle Schepers,ssj

In de Beerselse deelgemeente Dworp wordt nog altijd met ongeloof en droefheid gereageerd op het gezinsdrama dat zich maandag in een woning langs de Alsembergsesteenweg heeft afgespeeld. Rond het middaguur trof de politie de lichamen aan van bewoonster Rabiya C. (36) en haar kinderen Ibrahim (10), Sarah (8) en Ahmed (6). De vrouw werd volgens het parket door slagen met een scherp voorwerp omgebracht, terwijl de kinderen volgens de eerste vaststellingen door verstikking om het leven kwamen. Alles wijst erop dat de 39-jarige ex-man van de vrouw verantwoordelijk is voor de dood van het viertal. Maandagochtend in alle vroegte reed hij in Dworp weg met zijn wagen, waarna hij zich vanuit zijn appartement op de twintigste verdieping in Sint-Jans-Molenbeek naar beneden wierp.

Herdenking

Aan de voordeur van de woning waar het drama zich afspeelde, werden dinsdag in de loop van de dag verschillende ruikers bloemen neergelegd. De plaatselijke voetbalclub FC Dworp, waar de drie kinderen tot vorig seizoen bij speelden, plaatste een rouwbericht op haar website en een zwarte streep op het clublogo. “FC Dworp heeft met droefheid en ongeloof het overlijden vernomen van Ibrahim, Ahmed en Sarah en hun mama. FC Dworp wenst de familie en vrienden veel sterkte”, zo staat er te lezen. “De drie kinderen waren nog altijd bij ons ingeschreven, maar ze speelden niet meer. Dit jaar deden ze alle drie judo”, zegt de clubvoorzitster. “Of we een herdenking zullen houden, staat nog niet vast. Daarover moeten we nog met het bestuur vergaderen.”

De gemeente zal woensdag een kort bericht van medeleven op de website plaatsen. “We gaan de gemeenteraad van woensdagavond ook laten starten met een minuut stilte om ons medeleven kenbaar te maken”, zegt burgemeester Hugo Vandaele (CD&V), die niet verwacht dat de gemeente zal moeten tussenkomen voor de afscheidsviering. “Er is nog familie in het Brusselse, en vermoedelijk zullen die het nodige doen. Als de familie geen beslissing zou nemen, dan is het aan het OCMW aan de nodige regelingen te treffen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen