Een bankfiliaal in Brussel.
Volledig scherm
Een bankfiliaal in Brussel. © Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Belgische banken en verzekeraars lopen leeg

In ons land werken ruim 10 procent minder mensen bij banken, verzekeraars en andere financiële dienstverleners dan in 2007. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank, schrijft De Tijd vandaag.

15 reacties

  • CV DL

    6 jaar geleden
    loketbanken vertonen ook geen enkele dynamiek meer, en spaarformules zijn er niet meer. Welk nut heeft een bank nog?
  • Geert Vermuyten

    6 jaar geleden
    Enkel op hun payroll...en duizenden kleine bankkantoortjes vergeten !!??waren allemaal kleine schijnzelfstandige met personeel op conto van die kleine kmo. Die hebben ze doodleuk gedumpt !!!
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    En de oplossing van de regering laat ze langer werken ttz smijt ze eruit voor ze 55+ worden, wij de regering zorgen er wel voor dat ze naar het OCMW kunnen en zo hun huizen voor een prikte op de mark komen.
  • Timmie Smet

    6 jaar geleden
    Nou, als tiener wou ik altijd al in de banksector werken, ook vlak na mijn afstuderen in 2010. Op een tijdelijk baantje na ben ik, ondanks vele tientallen serieuze sollicitaties, nooit op gesprek gemogen. Intussen is al mijn relevante academische kennis ofwel verloren gegaan ofwel achterhaald. Voor mij heft het dus geen zin meer om in die branche te gaan solliciteren. Voor mij hoeft het ook niet meer....
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    'Een van de belangrijkste oorzaken van de ‘exodus’ is de digitalisering in de branche'. Wel.., tot als je jezelf de vraag stelt waarom men ooit is overgegaan tot digitalisering! Dan blijkt er maar 1 oorzaak te zijn. De hebzucht van belangrijke mensen in die branche.