BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Universiteiten willen academiejaar op 1 september laten starten

BinnenlandDe UGent en KU Leuven willen de kalender van het academiejaar hertekenen. Half februari bespreken beide uniefs hun voorstellen met alle hogescholen en universiteiten en hopen nog voor de zomer tot een akkoord te komen, schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard vandaag.

11 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    In die jaren 84-88, Gaston Batsleer, begon men begin oktober. Officieel dan. Want bij veel proffen was dat ergens in november. En half juni waren de examens doorgaans afgelopen. Dat was dan zonder 2e zit 16 weken verlof in de zomer en nog 6 tijdens de rest van het jaar met kerstmis, Pasen, herfstverlof en krokusverlof. Hier en daar viel er ook nog een feestdag tussen.
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Simpel, start dan op 1 september.
  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    Inderdaad een kakschool. Pas beginnen eind september/begin oktober. Vier à vijf weken thuis rond december/januari om ocharme 4 of 5 examens te studeren, met daarna nog twee lesvrije weken. En maar vakken doorschuiven naar volgende jaren. Ze zijn nog niet aan het werk of ze spreken al over een burn-out of kampen met psychische problemen. Dat was in mijn tijd anders. Slimmer zijn ze niet geworden.
  • Gaston Batsleer

    6 jaar geleden
    Unief wordt kakschool. Studeerde zelf in jaren 84-88. Met partieel examens tijdens de verdergaande andere lessen. Bloktijd ? Na de les 's avonds en in weekend. Wie diploma wil, moet bereid zijn te werken.
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Wat een zever. Alsof ze dit voor de studenten doen. Alsof ze ooit iets voor de studenten doen. Want wie buist, hoe kan die nu de leerstof in zijn geheugen hebben in juli? Studenten hebben minder prul hulpvakken nodig ja. Dan zouden ze meer tijd hebben voor de hoofdvakken. Algemene rommel zien we al genoeg int middelbaar.