© Hollandse Hoogte

Wie vanaf juli rijbewijs haalt, moet na zes maanden verplicht terug naar rijles

Wie vanaf 1 juli zijn autorijbewijs haalt, moet zes maanden later verplicht terug naar de rijles. De cursus van 3,5 tot 4 uur zal wellicht bestaan uit een groepsgesprek en een rijvaardigheidscursus op een afgesloten terrein. Voor de prijs wordt gedacht aan 100 euro per chauffeur.

Beginnende autobestuurders vormen nog altijd de grootste risicogroep in de ongevallenstatistieken. Daarom werkt de Vlaamse regering sinds vorig jaar aan de hervorming van de rijopleiding. Vanaf 1 juli moet het sluitstuk daarvan in werking treden: het zogenaamde terugkommoment. Zes maanden na het behalen van het rijbewijs zullen nieuwe bestuurders een uitnodiging krijgen om een halve dag les te volgen.

“Op dat moment krijgt de beginnende bestuurder drie maanden de tijd om het moment bij te wonen”, zegt Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA). Concreet betekent dit dat alle Vlamingen die sinds 1 oktober vorig jaar een voorlopig rijbewijs hebben gehaald, het terugkommoment moeten volgen. Wie dat niet doet, kan een boete tot 4.000 euro krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER