Puigdemont gaf gisteren nog een videoboodschap vanuit Brussel.
Volledig scherm
Puigdemont gaf gisteren nog een videoboodschap vanuit Brussel. © REUTERS

Belgische jagers in privévliegtuigje schrikken zich een hoedje wanneer honderd agenten hen opwachten bij landing in Spanje: "Is Puigdemont bij jullie?"

De Spaanse autoriteiten staan klaar om Carles Puigdemont meteen op te pakken wanneer hij ook maar een voet op Iberische bodem zet. Dat hebben afgelopen weekend ook vijf passagiers van een Belgisch privévliegtuigje mogen ondervinden. Toen ze wilden landen op een kleine luchthaven niet ver van Madrid, werden ze opgewacht door een indrukwekkende politiemacht, die het toestel meteen omsingelde, op zoek naar de afgezette Catalaanse minister-president. Zonder resultaat overigens: de vijf, waarbij vier Belgen waren, waren op weg naar Spanje voor een... jachtvakantie.

65 reacties

  • Leo Remant

    6 jaar geleden
    Alfons Thijs , wat heeft Theo hier mee te maken , moet links nu alles aangrijpen om iets te kunnen zeggen ?
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    President Rajoy mag dan ooit lid geweest zijn van de ex-franquistische partij AP en Franco was inderdaad een extreemrechtse nationalistische dictator maar de huidige partij van Rajoy is een centrumrechtse partij die democratisch verkozen is en de grondwet en de democratie respecteert. Het is Puigdemont met zijn separatisten die de grondwet met voeten treedt en Rajoy die ze verdedigt. Dat is zijn plicht als president van Spanje.
  • Hubert Wouters

    6 jaar geleden
    Hopelijk verdwijnt hij snel in een Spaanse cel. Hij mag de bende van bdw en te meenemen. Puigdemont heeft tenslotte geen asielaanvraag gedaan. O f hoeft dat niet als het om een lafaard gaat.
  • Alfons Thijs

    6 jaar geleden
    Merci Theo. Heel Europa zal ons voor geen haar meer vertrouwen.
  • Sven Kerstens

    6 jaar geleden
    Die jagers mogen ze van mij ook gerust oppakken anders!