ANP
Volledig scherm
© ANP

"België en buurlanden zijn nauwelijks voorbereid op kernramp"

Nederland, België en Duitsland moeten beter voorbereid zijn op een kernongeval in een van kerncentrales in de grensstreek. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in Nederland. De bevoegde autoriteiten moeten ook meer oog hebben voor de bezorgdheid in de samenleving. Het Federaal Agentschap voor de Nucleaire Controle (FANC) sluit zich aan bij de conclusies van het rapport. "Er is zeker ruimte voor verbetering." 

10 reacties

  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    RENE LENAERTS,Fukushima kreeg te maken met een tsunami.En zo een tsunami kan vanop duizenden kilometers afstand heel wat schade berokkenen.En wat de bestaande kerncentrales hier betreft,die scheurtjes en het gebruik maken van slecht staal geven geen goede indruk en dat is niet overdreven.Zeker als men dan zou beslissen om deze centrales nog maar eens langer te laten werken.
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Wie hier verwijst naar Fukushima of Tsjernobil neemyt aan dat we ofwel in een aardbevingsgebied wonen of dat onze centrales bediend worden door sovjet-idioten. De kans op een kernongeval is duizend maal kleiner dan het winnen van de Lotto-jackpot. Voorzorgen moet altijd, maar overdrijven schept alleen angstpsychoses.
  • Jacques De Meulemeester

    6 jaar geleden
    Welk land zou er wel degelijk beveiligd zijn tegen kernongevallen?
  • Theo Collewaert

    6 jaar geleden
    Volgens NVA is er hier geen enkel probleem. Onze aftandse centrales zijn volgens hen nog goed voor vele jaren en kunnen dus nog miljarden opbrengen voor hun vriendjes van Electrabel, zelfs zonder dat die hier bij ons belastingen moeten betalen. Het veiligheidsaspect is voor hen duidelijk van veel minder belang. Het gaat hier toch maar om een paar honderdduizenden potentiele slachtoffers.
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    Als daar een ongeval gebeurd kun je niets meer tegen doen zie maar Tjernobil en Fukusima en de bevolking zal het als laatste weten, anders paniek en paar honderd duizenden die op de vlucht slaan