© BELGA

Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren derde ‘Bad Boys’-film

De kogel is door de kerk: het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah mogen ‘Bad Boys For Life’, de derde telg in de ‘Bad Boys’-filmreeks, regisseren. Eerder berichtten de toonaangevende filmbladen Deadline en Empire over het toekennen van de regisseursstoel, maar de filmstudio van Sony maakte het nieuws woensdagmiddag officieel.

JaTi

El Arbi en Fallal staan op het punt te tekenen met filmstudio Sony Pictures. De productie van de nieuwe ‘Bad Boys’ zou in augustus van start gaan. De hoofdrollen worden net zoals in de vorige twee films vertolkt door Will Smith en Martin Lawrence. De film is na de pilootafleveringen voor dramaseries ‘Snowfall’ en ‘Scalped’ het derde Amerikaanse project voor El Arbi en Fallah. De twee jonge regisseurs reizen eerstdaags af naar Los Angeles om het contract te verzilveren en om verder aan het script te werken.

Jerry Bruckheimer

Chris Bremmer zal als scenarioschrijver fungeren, Jerry Bruckheimer neemt de productie voor zijn rekening. Die laatste is voor het regisseursduo een levende legende. “Hij heeft ongelofelijk veel gerealiseerd. Zijn films zijn films die je in de cinema gaat zien. Ze zijn cool, groots en Hollywoodiaans. Als je hoort dat Bruckheimer u promoot en verkoopt bij de studio en de sterren van de film denk je: ‘Holy shit! For real?’ Jerry zegt heel weinig, maar als hij spreekt, spreekt hij money business.”

Vorige week hadden Adil El Arbi en Billal Fallah een Skype-gesprek met Will Smith. Het gesprek heeft een grote indruk nagelaten bij het duo. “We kregen zijn nummer toegestuurd. We hebben twee dagen de ballen niet gehad om hem te bellen. Toen we hem aan de lijn hadden, merkten we meteen: ‘Da’s gewoon The Fresh Prince’. Hij is super charmant en grappig. Hij is een grote fan van Black. Het klikte kei goed.”

Vorig jaar weigerden de regisseurs nog het aanbod om de derde ‘Bad Boys’-prent te maken, omdat ze toen bezig waren met de opnames van ‘Patser’. Die ging deze maand in première en was meteeneen van de meest populaire bioscoopfilms van de afgelopen jaren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER