Bo Van Spilbeeck
Volledig scherm
Bo Van Spilbeeck © vtm

Verontwaardiging na open brief van studentenkring die beweert: "Geslachtsverandering kan en zal nooit genormaliseerd worden"

De beslissing van VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck om voortaan als Bo door het leven te gaan, lokt heel wat positieve reacties uit. Maar niet iedereen vindt de geslachtsverandering een moedige keuze. De Antwerpse studentenvereniging KVHV hekelt "dit fenomeen" en de media-aandacht dat het krijgt. "Veranderen van geslacht kan en zal nooit genormaliseerd worden", zegt praeses Filip Brusselmans in een open brief, die voor verhitte discussies zorgt op sociale media.

373 reacties

  • Jacky Vanderplas

    6 jaar geleden
    Wat een veredering voor vrouw en kindren. En vol proppen met hormonen ,je dna blijft toch man ,wat je ook probeert spijtig allemaal op de kosten van de medeburgers .wat was dat nu weer hoeveel kinderen leven onder de armoede grens in .Belgie shaam jullie ,want ook deze armen betalen mee aan hun sexuele uitspattingen!
  • RIET HEIRMAN

    6 jaar geleden
    Iedereen kan doen wat hij of zij wil, zodra er niemand anders mee wordt geschaad, maar het is wel zo dat deze privé zaak van één bekende mens en een klein groep nog onbekende mensen tot in den treure wordt uitvergroot, tot het bijna een reclamestunt wordt, en dat is toch nergens voor nodig. We mogen ook begrip tonen voor wie met zoiets, om welke reden dan ook, wel problemen heeft.
  • Carla Van Geel

    6 jaar geleden
    Vrije mening maar ook vrije beleving! Eerst in de schoenen kunnen lopen van degenen die zomaar “veroordeeld” worden om hun vrije beleving die ze binnenin altijd voelden. Enkel om fantasietjes zal niemand een eigen lichaamsdeel laten verwijderen want vooraleer het tot dan komt is er al een lijdensweg doorgegaan. Egoïsme kan dit niet begrijpen omdat anderen niet mogen “bestaan”.
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Moet iedereen dit nu goed vinden? Mag men geen andere mening meer hebben of men krijgt met afkering te maken. Niemand heeft toch gevraagd aan deze man/vrouw om dit allemaal zo in de media te brengen. Als men geen kritiek of afkeuring kan verdragen moet men dit prive houden.
  • Tijl Geens

    6 jaar geleden
    als je de volgende dag wakker wordt om vast te stellen dat je bent verleidt door een man in plaats van een vrouw dan zal je wel anders fluiten. in geen 100 000 jaar zullen heterosexuele mannen een relatie met een omgebouwde man de normaalste zaak van de wereld vinden. droom maar verder indien je dat hoopt