Puigdemont verstuurde de berichten gisterenavond.
Volledig scherm
Puigdemont verstuurde de berichten gisterenavond. © Telecinco/AFP

Puigdemont in onderschepte privéberichten: "Het is voorbij, Spanje heeft gewonnen"

De Catalaanse ex-minister-president en leider van de separatisten in de regio, Carles Puigdemont, lijkt zijn politieke rol en zijn vlucht naar Brussel moe te zijn. Spaanse media verspreidden vanmiddag een soort afscheidsboodschap die Puigdemont aan ex-minister en partijgenoot Antoni Comín heeft verzonden: "Het is voorbij, de onzen hebben ons opgeofferd, het Moncloa heeft gezegevierd." De Catalaan erkent de berichten en zegt dat "ook hij af en toe twijfelt", maar niet zal opgeven. "Ik zal niet plooien."

130 reacties

  • jean-pierre dermaut

    6 jaar geleden
    Maak je geen zelf geen bloempjes wijs Puigdemont , de Spaanse inquisitie is nog altijd aan de gang .
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Paul van Oosterwijck Spanje een dictatuur? Sinds wanneer man in Spàje kan je nog steds vrij zeggen en doen wat je wil ALS men zich maar aan de wetten van dat land houd en die tellen ook voor Puigdemont. Maar nationalisten hebben de neiging om de wetten enkel te gebruiken/erkennen als het hun uit komt. Komt het hun niet uit dan is het een dictatuur,rare redenering man. Of vind jij dat men ongestraft een staatsgreep kan plegen zoals Puigdemont geprobeert heeft ?
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    De EU heeft absoluut geen behoefte aan nog een lidstaat meer die niet meer door dezelfde deur zal kunnen van Spanje mocht hun droom van onafhankelijkheid ooit reëel worden. Als de EU al die regio's die onafhankelijk willen zijn zou opnemen zou de EU onbestuurbaar worden. Ik hoop dat de Catalanen en sommige Vlamingen dat beseffen.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Paul Van Oosterwijck,jij hebt er toch blijkbaar geen probleem mee om in een 'dictoriaal Europa' te wonen.Er zijn er genoeg die hier op Spanje kakken maar ook dit jaar weer aan de Spaanse kust liggen bruinen.Met hypocrieten hebben we hier in België wel problemen.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Tenzij dit mailtje en sluwe zet was Puigdemont. Toch toevallig dat een camera moeiteloos en ongehinderd mee kon lezen. Een dictatuur moet men met democratische listen bestrijden.