© Benny Jans

© Benny Jans

© Benny Jans

© Benny Jans

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kortessem stimuleert participatie aan nieuw mobiliteitsplan

Het gemeentebestuur van Kortessem werkt aan een nieuw mobiliteitsplan voor de toekomst. Het vraagt hierbij input via een mobiliteitsenquête bij bewoners en passanten. Zij kunnen deze enquête nog invullen tot en met 16 februari. Om zoveel mogelijk respons te halen is de bevraging zowel digitaal als op papier beschikbaar.

Benny Jans

“Als je wil werken aan een betere, veilige en duurzame mobiliteit kan je je oplossingen best baseren op de ervaringen en ideeën van mensen die dagelijks op deze plaatsen komen.”, is het uitgangspunt van Miet Jorissen, schepen van Mobiliteit. “Vanuit dit draagvlak zullen zij ook meer tevreden zijn met de genomen maatregelen, en ermee rekening houden.”

De mobiliteitsenquête behandelt goed afgelijnde mobiliteitskwesties. Zij bevraagt voor Kortessem-Centrum en de deelgemeentes het aanbod en de kwaliteit van het openbaar vervoer, thema’s voor de zwakke weggebruiker, het parkeren, verkeersthema’s voor het gemotoriseerd vervoer, de leefbaarheid en gezelligheid van de dorpskernen en de veiligheid rond schoolomgevingen. Onder meer auto- en fietsdeelsystemen, mobiliteit-hubs en betaald parkeren komen aan bod. Naast pijnpunten wordt ook gevraagd naar voorstellen ter oplossing. Iedereen kan de enquête digitaal invullen via de website van de gemeente www.kortessem.be. Men kan ook een papieren versie afhalen aan het onthaal van het administratief centrum.

“De verkregen informatie zal worden verwerkt in het nieuwe mobiliteitsplan. Wij verwachten dit klaar te hebben tegen het einde van de zomer.”, aldus Miet Jorissen. “Het huidig mobiliteitsplan dateert van 2002. De Gemeentelijke Begeleidingscommissie gaf eind 2016 het advies het mobiliteitsplan te vernieuwen, gezien de evoluties in onze samenleving wat betreft verkeer, wonen en mobiliteit. Er wordt reeds samengewerkt met studiebureau Mint en met de Regionale Mobiliteitscommissie.”

In 2017 werd voor Kortessem-Centrum reeds een participatieproject doorlopen, in samenwerking met Netwerk Duurzame Mobiliteit. Ideeën van dit LaMA-project zijn of uitgevoerd, of zijn meegenomen in de enquête of in de plannen van het studiebureau.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer