© Boumediene Belbachir

Muyters: “Krijg mails van werkgevers met vraag naar Carrefour-personeel”

“Ik krijg mails van werkgevers die me vragen om de gegevens van het ontslagen Carrefour-personeel door te geven. Ze zeggen: ‘Ik heb jobs, stuur ze ons door’. Dat kan natuurlijk niet. Dat is te vroeg. Het sociaal overleg loopt en we weten nog niet wie er ontslagen wordt. Maar we sturen die mails van de werkgevers wel door naar de VDAB.” Dat heeft minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) woensdag gezegd in het Vlaams Parlement.

LEES OOK. Carrefour sluit hypermarkt in Genk: 90 banen op de tocht

VIDEO. “Eerst ontslagen door Ford en nu door Carrefour”

Muyters kreeg in het Vlaams Parlement vragen over Carrefour van Stefaan Sintobin (Vlaams Belang), Axel Ronse (N-VA), Peter Van Rompuy (N-VA) en Immade Annouri (Groen).

Tewerkstellingscel

De N-VA-minister herhaalde daar wat Vlaanderen allemaal kan en wil doen om de getroffen werknemers aan een nieuwe job te helpen, gaande van de oprichting van een crisiscel tot het in kaart brengen van de competenties van de getroffen werknemers en de voorbereiding op de tewerkstellingscel.

Intussen krijgt minister Muyters mails van werkgevers met openstaande vacatures die vragen om de gegevens van de getroffen werknemers door te sturen. Maar daarvoor is het te vroeg. Het is namelijk nog niet duidelijk wie er zal moeten vertrekken bij de warenhuisketen. Dat is voorwerp van het sociaal overleg. De vraag van de werkgevers sluit wel aan bij de “boodschap van hoop” die Muyters wil meegeven. “Er is potentieel op de arbeidsmarkt”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer