© Lieven Van Assche

Wouter Vandenhaute stevig beboet voor dronken rijden

Woestijnvis-oprichter Wouter Vandenhaute werd vorig jaar in mei betrapt op dronken rijden in Heverlee. Hij draaide een eenrichtingsstraat in langs de verkeerde kant en bleek na controle 0,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Omdat zijn strafblad niet meer blanco was, werd Vandenhaute niet gespaard door de rechter.

atb

Een rijverbod van twee maanden en een boete van 1600 euro, dat is het eerste deel van de straf die Vandenhaute opgelegd kreeg door de rechter. Daarnaast moet de ondernemer ook medische en psychologische testen afleggen vooraleer hij opnieuw achter het stuur mag plaatsnemen.

Vandenhaute werd op 18 mei 2017 tegengehouden door de politie nadat hij langs de verkeerde kant een eenrichtingsstraat inreed. Volgens de agenten vertoonde hij ‘uiterlijke kenmerken van dronkenschap’ en na een alcoholtest bleek er dan ook 0,8 promille alcohol in zijn bloed te zitten.

Omdat het strafblad van de man niet meer blanco was, kreeg hij geen uitstel van de rechter, zowel de boete als het rijverbod zijn effectief. Vandenhaute liet zich vertegenwoordigen door advocaat Frans Wouters, maar die wil niet reageren op het vonnis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER