Karel reed in zijn vrachtwagen voor Post NL, de auto van het gezin belandde voor zijn truck.
Volledig scherm
Karel reed in zijn vrachtwagen voor Post NL, de auto van het gezin belandde voor zijn truck. © Karel Spang Facebook

Truckchauffeur doet emotionele oproep na ongeval: "Oordeel niet direct"

Zijn ergste nachtmerrie werd werkelijkheid toen de Nederlandse vrachtwagenchauffeur Karel Spang maandag betrokken raakte bij een ernstig verkeersongeval op de A12, ter hoogte van Zoetermeer. Hij was machteloos toen de auto van een gezin voor zijn truck belandde, maar kreeg toch veel negatieve reacties. Met een emotionele oproep probeert hij nu begrip te krijgen voor zichzelf en al zijn collega's.  

61 reacties

  • Luc Vandenbergen

    6 jaar geleden
    Het grootste gevaar zijn de automobilisten: te snel, roekeloos, bumperkleven, orange negeren, voetgangers negeren, pas afsnijden en noem maar op. Voor zij die vinden dat ze kunnen rijden en ‘weten wat ze doen’ zijn levensgevaarlijk.
  • Shana Van de velde

    6 jaar geleden
    In deze situatie heeft de truckchauffeur gelijk , maar er zijn er gewoon te veel die te snel rijden waarop wij negatief naar alle truckers kijken.Tijdens de sneeuw werden wij door truckers voorbij gestoken terwijl het al levensgevaarlijk was.
  • Theo Deronde

    6 jaar geleden
    Deze man heeft gelijk. We hebben allemaal onze verantwoordelijkheid, ook in het verkeer. Het is dikwijls een kwestie van attitude tov. de ander ook op de weg.
  • Erwin Elskens

    6 jaar geleden
    Dat geldt altijd: als je de juiste toedracht niet kent, onthou je dan van commentaar geven. Jullie moeten maar eens op youtube naar dashcam filmpjes van vrachtwagenchauffeurs zoeken...je weet niet wat je ziet! Nog een tip voor de chauffeur: blijf weg van "sociale" media. Dat zou een mooie manier van contacten leggen moeten zijn, maar is verworden tot de beerput van het internet. En maar smerige en giftige commentaren spuwen, lekker anoniem vanachter hun PC, tablet of smartphone...
  • Erik Piussi

    6 jaar geleden
    @Erwin Lambrechts: Tijdig invoegen meneer.. Tijdig invoegen.. Als ik het bordje met uitrit zie en er hangt een hele sliet vrachtwagens op de rechter rijstrook ga ik achter die vrachtwagens rijden en niet proberen ze nog snel voor te zijn.. Maar het probleem bij de meeste mensen is dat ze tot op 100m van de uitrit nog aan het inhalen zijn..