© Tom Palmaers

Locomotief defect op 50 meter van station: passagiers anderhalf uur vast in trein

Zestien mensen hebben maandagavond 1,5 uur in een defecte rein vastgezeten net buiten het station van Bilzen. Een van de twee sporen was vanaf 17.30 uur volledig versperd. Het treinverkeer tussen Hasselt en Luik liep vertraging op. Rond 19 uur kon de trein terug naar het station van Bilzen. De passagiers kregen daar water en wafels.

Mireille Maes

De trein die vanuit Brussel-Zuid naar Tongeren onderweg was, had net het station van Bilzen verlaten toen het fout liep. “Omdat het treinstel volledig stilstond, werden de overwegen in de buurt gesloten. Dat is de normale procedure”, zegt Frédéric Petit van Infrabel. “De defecte treinlocomotief blokkeerde op dat moment een spoor. Alle verkeer moest dus over het andere spoor. En dat zorgde om begrijpelijke redenen voor vertragingen.”

Intussen bekeken de mensen van de NMBS wat er kon gedaan worden. “Een optie is een hulplocomotief ter plaatse sturen. Maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. Rond 19 uur kon de locomotief zelf het station van Bilzen binnenrijden”, legt Dimitri Temmerman van de NMBS uit. Daar konden de reizigers het treinstel verlaten en kregen ze water en wafels van de mensen van de NMBS.

De sputterende locomotief reed daarna verder naar het station van Hasselt. “Zijn werkdag zat er toen op. Daar gaan we bekijken wat er precies fout zat”, besluit de woordvoerder van de NMBS nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer