De Poolse senaat stemde deze nacht voor de wet. Israël beschuldigt Warschau ervan dat het "de geschiedenis wil herschrijven en de Holocaust wil ontkennen". Ook de Verenigde Staten uitten al hun "ongerustheid" over de gevolgen van de wet over de 'Poolse vernietigingskampen'.
Volledig scherm
De Poolse senaat stemde deze nacht voor de wet. Israël beschuldigt Warschau ervan dat het "de geschiedenis wil herschrijven en de Holocaust wil ontkennen". Ook de Verenigde Staten uitten al hun "ongerustheid" over de gevolgen van de wet over de 'Poolse vernietigingskampen'. © EPA

Poolse Senaat maakt gebruik term 'Poolse vernietigingskampen' strafbaar

De Poolse Senaat heeft deze nacht een omstreden wet goedgekeurd die het gebruik van de term 'Poolse vernietigingskampen' strafbaar stelt. Doel van de wet is het imago van het land op te poetsen. Maar Israël beschuldigt Warschau ervan dat het "de geschiedenis wil herschrijven en de Holocaust wil ontkennen".

9 reacties

  • Jean West

    6 jaar geleden
    Toch raar dat je de Joden nooit hoort spreken van al de Soldaten en officieren van Joodse afkomst die met de Nazi's meevochten, zelfs hogere officieren. De bekendste is oud-bondskanselier Helmut Schmidt die luchtmachtofficier was tijdens de oorlog. De grootvader van Schmidt was jood.
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Tony, ik ben er ook geweest en je moet er veel verbeelding bij hebben
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Schandalig. De slachtoffers van de Holocaust opnieuw straffen omdat ze het hebben over een vernietigingskamp op Pools grondgebied. In hoeverre gaat een historicus achterhalen of toenmalige politici en investeerders geholpen hebben bij het 'op zijn minst' het beschikbaar stellen van werkkampen voor politieke gevangenen?
  • Benny Marcelo

    6 jaar geleden
    Tiens, ook hier bestaan toch "verboden" meningen. De linkse kerk zou liefst alle meningen die anders zijn dan de hunne strafbaar maken. De linkse rakkers hebben het zo graag over de bekrompenheid van bvb de katholieken terwijl ze zelf te bekrompen zijn om andere meningen te respecteren.
  • Samuel Smausentich

    6 jaar geleden
    Geen week gaat er voorbij of door toedoen van de jodenlobby moet er herinnerd worden aan WO II. Wat voor nut heeft dit? We weten nu onderhand dat er 16 miljoen joden in de butaangaskamers van Auschwitz, Sobibor, Breendonk enz. zijn omgekomen. Het is genoeg geweest. Laat ons gerust met die verhalen.