Donald Trump gisteren bij het afleggen van zijn eerste State of the Union.
Volledig scherm
Donald Trump gisteren bij het afleggen van zijn eerste State of the Union. © Photo News

Trump wil financiering schone energie aan banden leggen

De Amerikaanse regering gaat het Congres vragen om de financiering van schone energie in de begroting van 2018 te verminderen met 72 procent. Dat schrijft de Washington Post vandaag. Het voornemen toont aan welke prioriteit de regering van president Donald Trump geeft aan fossiele brandstoffen.

17 reacties

  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Ik denk niet dat hij tegen propere energiewinning is. Maar wel tegen een overdaad aan subsidies. En terecht. Moet men hier ook dringend gaan inperken. In ons land worden nog steeds licensies verleent om met subsidie allerhande afval te verbranden.. Wie is er dan gek ? Nieuwe gascentrales zijn trouwens ook niet milieuvriendelijk.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    hoelang gaat de beschaafde wereld nog toestaan dat deze crimineel de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen hypoticeert
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Het gebruik van eigen fossiele brandstoffen is slecht voor het milieu, maar noodzakelijk voor Amerika om onafhankelijk te worden van buitenlandse energie. Trouwens, Trump weet wél wat de gevolgen voor het klimaat zijn. Maar hij heeft zijn prioriteiten gesteld, en hij vindt de werkgelegenheid in Amerika belangrijker dan een eventuele opwarming met 0,8 graden – de “schade” die Trump volgens wetenschappers veroorzaakt. En dat is peanuts, in vergelijking met wat India en China uitspoken.
  • FRANK WILLEMS

    6 jaar geleden
    Een beetje zoals hier , eerst er miljarden insteken als steun en onteigeningen voor windmolens ,de zee verpesten en dan de boel verkopen voor een apel en een ei aan de franse geld magnaten.
  • jaen court

    6 jaar geleden
    2 Miljard mensen zoeken om zich kandidaat te stellen voor euthanatie, wel verplichten voor de groen aanhangers zij zijn tenslotte toch de echte wereld verbeteraars. Probleem opgelost. M.A.W wij zijn met teveel op dit bolletje.