JVK
Volledig scherm
© JVK

134 procent meer drugscontroles, van 1.800 naar 4.200 betrapte bestuurders in vijf jaar tijd

Er zijn vorig jaar 4.200 Belgen in het verkeer betrapt op druggebruik. Dat is een forse stijging tegenover vijf jaar geleden, toen het nog maar om 1.800 bestuurders ging. De verhoging is het gevolg van het aantal controles, dat eveneens fors de hoogte is gegaan: + 134 procent. Dat bericht VRTNWS.

26 reacties

  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Eerst waren het de jongeren in het weekend, dan waren het de gepensioneerden, nu zijn het weer de jongeren en de druggebruikers .Iedereen begrijpt dat hier iets niet klopt. Wat wel klopt zijn de nacht -en weekend uren van de politie die in deze dus vragende partij zijn: dubbel betaald en de uren terug te nemen! ge zou voor minder een probleem opblasen.
  • Donald Trompet

    6 jaar geleden
    Zolang de N-VA bestaat zo harder gaat het ga worden. Ze willen een politie staat en dat ze weten waar en wanneer iemand zich bevind en beweegt. De grote criminelen die lachen zich een breuk omdat ze amper gestraft worden en amper opgepakt worden.
  • George Verbeek

    6 jaar geleden
    De cannabis test blijft positief soms tot wel en maand na gebruik, en dus lang nadat de effecten zijn uitgewerkt. Stel u voor dat je positief blaast op alcohol omdat je een maand geleden wat gedronken hebt! Dat zou niemand aanvaarden. Wel voor cannabis is dit het geval. Twee maten en twee gewichten.
  • Joeri Declercq

    6 jaar geleden
    Je moet echt ne dwaas aijn als u na een speekseltest zegt: hier mijn arm neem een staaltje bloed hier neem het bewijs van me af. Nooit of te nooit geef ik mijn bloed na een positive speekseltest. Weigeren is u volkomste recht. En de blablabla van de gerechtsdokter en politie van 5000euro boete komaan dom volk. Weigeren van bloed is 150euro en de kaas is af. Zie dat je de maand nadien na ze u oproepen wel clean bent want dan kunnen ze u wel iets opleggen,, ja kennu wetten !
  • David Bogaert

    6 jaar geleden
    Nu nog een correcte test voor cannabis...