thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Meer dan 800: nooit zo veel meldingen van spoorlopers

Het aantal meldingen van spoorlopers is vorig jaar gestegen tot meer dan 800, een record. Zeven spoorlopers kwamen om het leven en er vielen ook zeven zwaargewonden. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.

5 reacties

  • Luc Cuypers

    6 jaar geleden
    Zijn die rechters wel naar school geweest ?
  • Alfons Thijs

    6 jaar geleden
    Alle mensen verplichten een cursus rond de gevaren van de sporen te nemen. 4uurtjes, 100euro. Niet weyts?
  • peter colson

    6 jaar geleden
    In Brussel is het blijkbaar een hobby onder sommige jongeren. Hoe dikwijls we 's avonds niet hebben moeten horen dat de treinen vertraging hebben wegens spoorlopers is haast niet meer te tellen.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Momenteel 800 spoorlopers "geteld". Laat ons raden .... Zelfs treinbestuurders krijgen het moeilijk.
  • chantal bruyneel

    6 jaar geleden
    Moesten ze EFFECTIEF de boetes uitschrijven.....maar neen enkel een vermanend vingertje van "niet meer doen e".Nuja tis al meermaals duidelijk geworden dat de rechters van een andere planeet zijn tegenwoordig
  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”