Nicole Kidman: "Hollywood bestaat niet meer"

Het gerenommeerde Filmfestival van Toronto is halfweg. Gisteren trok vooral een adoptiedrama de aandacht. "Lion" is na "Slumdog millionaire" de tweede film waarin Dev Patel een arme Indische jonge speelt wiens leven een belangrijke wending neemt. Zijn adoptiemoeder wordt vertolkt door Nicole Kidman, die ook in het echte leven kinderen geadopteerd heeft.

"Lion" gaat over Saroo, een jonge die als kleuter bij zijn familie wordt weggehaald en uit een weeshuis in Calcutta wordt geadopteerd door een Australisch echtpaar.

De adoptiemoeder wordt vertolkt door Nicole Kidman, die jaren geleden zelf samen met Tom Cruise twee kinderen adopteerde. "Het was voor mij dus heel, heel emotioneel", zei ze op de persconferentie. "Voor mij gaat deze film over de kracht van moeders, of het nu biologische moeders zijn of adoptiemoeders."

"Filmfestivals spelen vandaag een belangrijke rol"

Kidman had het niet alleen over deze ene film, maar ook over cinema in het algemeen, in tijden van online-streaming. "Ik denk dat Hollywood niet meer bestaat", verwees ze naar het aloude filmmekka. "Alles gebeurt nu veel meer verspreid, overal ter wereld. Hollywood is uit van een vroeger tijdperk, al is dat ergens wel jammer."

Filmfestivals zijn dat juist niét, vindt ze. "Die zijn precies nu zo belangrijk , want het voor veel films valt het niet mee om ontdekt te worden, om een publiek te vinden". Kidman doet dus haar best om aanwezig te zijn op de festivals. "Alle hulp is welkom voor films die geen grote studiofilms of superheldenfilms zijn."

Meest gelezen