Voorwaardelijke celstraf voor vluchtmisdrijf na dodelijk ongeval

© Yorick Jansens

Een 21-jarige vrouw uit Peer is donderdag door de politierechtbank in Genk veroordeeld tot 4 maanden cel met uitstel, behalve voor de uitgezeten hechtenis, en 12 maanden rijverbod voor een dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Bree. Daarbij kwam begin 2017 een bejaarde vrouw om het leven.

Wle

De aanrijding gebeurde op 2 januari 2017 op de Meeuwerkiezel, toen de bewoonster van een woonzorgcentrum met haar rollator op een oversteekplaats de rijbaan overstak. De jongedame reed door naar haar ouders en verzon een verhaal over een aanrijding met een ree.

De politierechtbank gaf de vrouw ook een boete van 8.000 euro, waarvan 6.000 met uitstel. Aan dat uitstel zijn voorwaarden gekoppeld: de jongedame moet bij het VIAS een sensibilisatiecursus verkeersveiligheid volgen, en ze mag pas weer met een auto rijden nadat ze geslaagd is voor een theoretisch en praktisch rijexamen en na een medisch en psychologisch onderzoek. Aan de dochter van het slachtoffer moet ze een schadevergoeding van 7.080 euro betalen. De gerechtskosten bedragen 3.815 euro.