Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

1 op de 5 Belgen wordt gepest op het werk: dit kun je doen om het tegen te gaan

Maar liefst 21,4% van de Belgische werknemers ervaart maandelijks minstens één vorm van pestgedragingen. 12,1% ondergaat dit wekelijks, 3,9% zelfs dagelijks. Dat blijkt uit een onderzoek van IDEWE, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, waarvoor meer dan 25.000 Belgische werknemers bevraagd werden. Dit kun je doen om het tegen te gaan.

7 reacties

  • Kim Khan

    6 jaar geleden
    Mensen die pesten zijn zielig. Heb bij een bedrijf gewerkt al interim en ben het er afgetrapt omdat het hoofd van de poetsafdeling kinderachtig en pesterig deed. Zo'n mensen horen thuis op de kleuterschool. Ik dacht: Niet met mij. Als het is om iemand te kleineren zoek dan maar iemand anders.
  • Hilde Spruyt

    6 jaar geleden
    Al eens bij stilgestaan dat het bij een kleine KMO ook andersom gebeurt? Werknemers die gewoon hun zin doen en bij het minste dreigen met wettelijke bepalingen? Maar dan in enkel richting, want de meewerkende werkgever heeft enkel plichten en geen enkel recht! pree en congé is het voornaamste...
  • Ivo Vangeel

    6 jaar geleden
    Volledig eens met chantal,hieronder.Deze en andere onderzoeken,vergeten blijkbaar de......werkgever.Ik heb het DAGELEKS meegemaakt,het pesten.Maar als je werkgever,laat begaan,wat doe je er dan noch aan?
  • chantal bruyneel

    6 jaar geleden
    Zolang diegene die de leiding hebben niets willen doen of babbelen met die persoon omdat het anders "spel en misere" zal zijn voelt die persoon zich gesterkt om verder de mensen om zich heen het leven zuur te maken.
  • Calimera Smith

    6 jaar geleden
    Het begint in de kleuterklas!! Ipv de speeltijd in te korten omdat er teveel gepest wordt, is het de taak van de leerkrachten om kinderen bewust te maken van de gevolgen van hun pestgedrag...anders nemen ze het pestgedrag mee naar hun toekomstige werkplek.