Deze Vlaamse klassieker kan zelfs de grootste keukenkluns bereiden: stoofpotje van konijn met pruimen
Zin om je gasten een culinaire evergreen voor te schotelen? Konijn met pruimen is een oer-Vlaamse klassieker die zowat iedereen behaagt, en die van alle Vlaamse stoofpotjes het gemakkelijkst te maken is. Konijn en de aromaten de pot in, fruit en aardappelen erbij, laten sudderen, et voilà: een sterk staaltje lokale cuisine.
Wat heb je nodig?
1 parkkonijn
olijfolie
2 uien
2 teentjes knoflook
nootmuskaat
200 g gedroogde pruimen
100 g amandelen
500 ml kippenbouillon
800 g aardappelen, vastkokend
peper en zout
Zo maak je het:
1. Kruid de stukken konijn met peper en zout. Verwarm wat olijfolie in een tajine of stoofpot met dikke bodem op een middelhoog vuur. Leg er de stukken konijn in en braad in enkele minuten rondomrond bruin. Haal de konijn uit de tajine.
2. Schil en versnipper de ui en plet de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in kwartjes.
3. Verwarm opnieuw een geutje olijfolie in de tajine of stoofpot en stoof de ui 2 minuten aan alvorens de knoflook en een snufje nootmuskaat toe te voegen. Roerbak nog een minuutje verder en voeg de stukken konijn, de gedroogde pruimen en de amandelen toe. Bedek met de partjes aardappel en zet het geheel onder met bouillon. Laat op een zacht vuur 45 minuten tot een uurtje pruttelen.
Zin in meer heerlijke gerechten? Probeer onze eendenborstfilet met portosaus!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Zin in een klassieker, maar dan anders? Serveer lamskroon met Belgisch abdijbier
-
Lidl
Til je hotdog naar een hoger niveau, met witte pens en een fris appel-komkommerslaatje
Fan van Amerikaans fastfood? We get it! Niets zo smakelijk dan een worstje tussen een kraakvers broodje. Maar een gewone hotdog krijgt plots het allure van een driesterrensnack, door te kiezen voor witte pens en hem te serveren met een fris appel-komkommerslaatje en een verrassende dressing. -
Lidl
Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
Nu het schooljaar stilaan op zijn einde loopt, is het soms moeilijk om creatief te blijven bij het vullen van de brooddozen. Snacktomaatjes of minikomkommertjes als tussendoortje zijn leuk, maar waarom zou je de dagelijkse portie groenten niet verstoppen in het brood zelf? Dit courgette-wortelbrood vult lekker, is extra voedzaam door de pitten en zaden en is bovendien te combineren met vrijwel elk beleg. -
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
-
Lidl
Hartverwarmend herfstig: prei-aardappelsoep met krokante spekjes
Een lunch die écht vult en toch gezond is? Deze preisoep met aardappel en krokante spekjes kan doorgaan als maaltijdsoep, zonder echt zwaar op de maag te blijven liggen. Kies voor gerookt spek voor een extra smakelijke touch. -
Lidl
Altijd reden om te vieren: zachte perentaart met mascarpone
Zin in zoete verwennerij? Ook als je niet de skills hebt van een volleerd patissier, bak je deze perentaart met mascarpone gegarandeerd met succes. De pecannoten zorgen voor extra crunch, terwijl de tijm een nieuwe smaak toevoegt aan al die zoetigheid. -
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
-
Spaargids.be
Wat mag jij wel/niet doen met het geld op de rekening van je kind?
-
Lidl
Krokant schelvishaasje met groene kool-ricottapuree en citroensausje
Culinair koken zonder lang in de keuken te moeten staan? Met dit recept maak je gegarandeerd indruk op je tafelgezelschap! Klassieke aardappelpuree krijgt een twist met groene kool en romige ricotta, terwijl het citroensausje zorgt voor een frisse toets. -
Lidl
Afkoeling nodig? Deze frisse meloensalade zet je binnen 5 minuten op tafel
Dé gouden tip voor een heerlijk zomerse salade: mix fruit en groenten, voor een perfecte smaakbalans. In deze meloensalade geven de pittige rucola en zoute olijven genoeg tegenwicht bij de zomers zoete frambozen en watermeloen. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer