De Britse premier Theresa May.
Volledig scherm
De Britse premier Theresa May. © Getty Images

Theresa May op ramkoers met Europa nadat ze weigert EU-burgers dezelfde rechten te beloven tijdens overgangsperiode brexit

De Britse premier Theresa May lijkt aan te sturen op een stevige discussie met de rest van de Europese Unie over de rechten van EU-burgers die tijdens de overgangsperiode van de brexit in het Verenigd Koninkrijk komen wonen. May bezorgde de EU-onderhandelaars gisteren een koude douche door publiekelijk te stellen dat die personen niet dezelfde rechten zullen genieten als inwijkelingen die nog voor de brexit verhuisden.

16 reacties

  • Erwin Van Roy

    6 jaar geleden
    Guy Van Becelaere vertel er dan ook bij dat de EU jaarlijks voor bijna 8 miljard investeert in de VK wat dus neer komt dat de Britten voor 5 miljard of te wel voor 0,55% investeerd aan de begroting van de EU. als je de opbrengsten enkel opschrijft tja dan is het makkelijk om u gelijk te halen.
  • henri sluyts

    6 jaar geleden
    Onze Kwaker heeft gesproken dus de Britten zullen May vervangen door hardliners en uiteindelijk bye zeggen tegen de EU ZONDER toegevingen .
  • Julien van Ghent

    6 jaar geleden
    Ik vrees dat Theresa May haar zinnen aan het verliezen is ... maar ik kan mij ook vergissen natuurlijk.
  • Antonio Vivaldi

    6 jaar geleden
    De Britten hebben gekozen voor een exit uit de EU.Dus de EU heeft daar niks meer over te zeggen.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    En volgens de laatste berichten loopt het VK jaarlijks 66 miljard euro mis bij een harde brexit en als premier May het zo hard blijft spelen zal het een harde brexit worden.
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestijnen - Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestij­nen - Media Israël: Gazanen ontvluch­ten massaal Rafah uit angst voor aanval

    De VS en 17 andere landen roepen donderdag op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) op X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. "Merkel lachte met Mays onzekerheid over brexit: 'Ze blijft maar zeggen dat wij ze een aanbod moeten doen'"

    "Merkel lachte met Mays onzeker­heid over brexit: 'Ze blijft maar zeggen dat wij ze een aanbod moeten doen'"

    De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zitten vast in een vicieuze cirkel waarbij de EU vindt dat de Britten met een voorstel moeten komen, en de Britse regering wil wachten op een voorstel uit Europa. Dat zou de Duitse bondskanselier Angela Merkel op een informele bijeenkomst met journalisten gezegd hebben in Davos, waarbij ze de spot dreef met premier Theresa Mays onderhandelingstechnieken.