© GVA

Politiezones in regio Mechelen bundelen krachten onder associatie ‘Tussen Nete en Dijle’

De versterkte samenwerking tussen de politiezones Berlaar-Nijlen, Bodukap, Lier en Heist-op-den-Berg die begin dit jaar van start ging, gaat onder een nieuwe officiële naam fungeren. ‘Politie-associatie Tussen Nete en Dijle’ zal de formatie voortaan heten.

bap

Er kwamen verschillende voorstellen voor een nieuwe naam binnen bij de politiezones. “Onder het motto ‘iets bestaat pas als het een naam heeft’ bevroegen de zones hun medewerkers naar suggesties voor een passende naam.” De stuurgroep van de associatie, die uit korpschefs en burgemeesters bestaat, koos uit de voorstellen ‘Tussen Nete en Dijle’.

“De naam maakt zeer goed duidelijk waar de associatie gelegen is, wat de doorslaggevende factor was om voor deze naam te kiezen”, zegt Kristof Sels, burgemeester van Sint-Katelijne-Waver en voorzitter van politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte). “De stuurgroep dankt uiteraard iedereen voor de suggesties, maar nog veel meer voor de samenwerking en dynamiek die er is tussen de vier zones van de associatie. Een eerste project, zijnde samenwerking op het vlak van ICT, is momenteel volop in uitrol. Andere projecten zullen zeker nog volgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER