TREND. Jeans op jeans mag weer, deze sterren tonen hoe het stijlvol kan

Jeans combineren met jeans: het is een beetje riskant. Kijk maar naar Justin Timberlake en Britney Spears anno 2001. Maar als je het goed doet, is denim van kop tot teen net heel hip. Modehuizen waaronder Calvin Klein voorspelden double denim al als wintertrend en nu tonen veel sterren het stijlvolle voorbeeld.

vwh

Van topmodel Bella Hadid en Miranda Kerr tot actrices Margot Robbie en Jessica Biel: Hollywoodsterren combineren lustig een jeansitem met een ander stuk uit het materiaal. En hun looks zien er niet eens zo fout uit zoals Britney Spears en Justin Timberlake zeventien jaar geleden tijdens de American Music Awards. BV-stylist Jody Van Geert, die de comeback van de trend bevestigt, legt uit dat het een goed idee is om maximaal twee denim kledingstukken met elkaar te combineren als je er niet fout wil bijlopen.

“Het is mooi als je jeans in dezelfde tint of washing met elkaar combineert. Zo creëer je tegelijk ook wat extra lengte, wat mooi meegenomen is voor veel mensen. Modehuis Calvin Klein zette deze winter in op donkere jeans, zoals Margot Robbie, en voegt daarmee een retro-aspect toe aan de look. Creatief directeur Raf Simons werkte ook met rode stiksels: een leuk en apart accent”, klinkt het. Als je toch graag een beetje meer kleur wil, dan vindt Jody broeken met patchwork een goede zet. “In het onderstuk heb je dan al schakering tussen twee tinten blauw. Die geeft je de luxe om in kleur te variëren met je bovenstuk.”

Nog steeds fout volgens de stylist: gescheurde jeans met een ander gescheurd stuk uit het materiaal combineren. “Beperk je hier bij voorkeur tot één stuk met gaten. Mijd een jeans met afgewassen achterwerk in combinatie met een jasje, inclusief kristallen of andere bling. Jeans die eigenlijk geen jeans is, maar met denimprint erop is ook een no go. “Als je voor deze look gaat, kies dan voor kwalitatieve stoffen. Dan ziet het geheel er niet goedkoop uit.”

© Catwalkpictures

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer