Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans.
Volledig scherm
Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans. © Photo News

Homans wil gemeentebesturen inschakelen tegen discriminatie op huurmarkt

BinnenlandVlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) wil de lokale besturen inschakelen om het makkelijker te maken een klacht wegens discriminatie op de huurmarkt in te dienen. Dat antwoordde ze vandaag in het parlement op vragen van Michèle Hostekint (sp.a), Jelle Engelbosch (N-VA), Katrien Partyka (CD&V) en An Moerenhout (Groen). De minister herhaalde dat ze geen heil ziet in praktijktesten.

14 reacties

  • Jean West

    6 jaar geleden
    Allemaal goed artikel 23, hebben de verhuurders dan ook het recht bij niet betaling van de huur om de huurder onmiddellijk uit te zetten?
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Doe uw werk zoals het hoort Homans! En laat anderen met rust. Het is uw bevoegdheid, los het op ipv te profiteren van anderen hun werk! Als ge het niet kunt, ga dan heen, en liefst zo vlug mogelijk!
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Simpele oplossing van Homans "" dan ben ik ervan af" Ze wordt wel dik betaald maar als het over verantwoordelijk nemen gaat , dan is het voor een ander.'t Ja nva,Nooit meer Ho,,,ho,,Homans ,nooit meer De Wever en nooit meer nva.
  • jaak Peeters

    6 jaar geleden
    Ik ben het eens met de mensen die zeggen dat ze hun huis verhuren aan wie zij zelf willen. De overheid heeft zich niet te bemoeien met de manier waarop ik mijn eigendom beheer. Het communisme is dood.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    "Ieder heeft het recht een menswaardig leven te leiden. Dit recht omvat het recht op een behoorlijke huisvesting", artikel 23 van de grondwet. En of eigenaren nu hun huis duur, goedkoop of selectief verhuren doet geen afbreuk aan dat recht. Onze regeringen en Homans slagen er niet in om dat recht te waarborgen. Daklozen een kartonnen doos geven is hen overigens niet menswaardig en behoorlijk huisvesten.