In het vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau in Polen kwamen meer dan één miljoen mensen om het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Volledig scherm
In het vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau in Polen kwamen meer dan één miljoen mensen om het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. © AP

Veel kritiek op wet rond "Poolse vernietigingskampen"

Uit verschillende hoeken komt kritiek op de nieuwe Poolse wet die het spreken over "Poolse vernietigingskampen" strafbaar maakt. Dit stelt Polen in staat om misdaden tegen Joden van zijn burgers in de doofpot te steken, menen critici. De wet moet nog door president Andrzej Duda ondertekend worden.

13 reacties

  • Kevin Nelissen

    6 jaar geleden
    Het spreekwoord , “ ge zijt nen echte jood “ bestaat niet voor niks ! De oudere generatie weet daarmee wat ik bedoel ... het is een speciaal volkje die joden ... ze hebben veel mensen ook veel onrecht aan gedaan en nog steeds ! Dan weet je dat ...
  • yahya kasmi

    6 jaar geleden
    Typisch Amerikaans reactie ! Israël moet gewoon iets zeggen en de Amerikanen zijn direct pro Israël! Amerikaanse regering is de spreekbuis van Israël!!! Iedereen weet het!!!
  • Bjorn Bonny

    6 jaar geleden
    tja Victor, je leest best nog eens je geschiedenisboeken erop na! Eupen is Belgisch geworden na WO1 - vredesverdrag van Versailles, Auschwitz was Pools voor de oorlog en Pools na WO2. En waar liggen Treblinka en Sobiborg dan wel???
  • Rebecca Ba

    6 jaar geleden
    Victor Troje, even de kaart erbij genomen met de kampen op. Auschwitz lag wel degelijk in Polen voor WO2, het ligt namelijk tegen de Slovaakse grens. Net zoals Sobibor, Treblinka, Chelmo, Majdanec en Belzec in Polen liggen.
  • Rudi Vlaminck

    6 jaar geleden
    Ik geloof mijn ogen niet als ik hier , zowel in het artikel als in de reacties zoeveel domigheden lees. Voor het einde van WO2 was Duitsland veel groter. Zoals Eupen bij ons was Auschwitz Duits grondgebied. Pas na de oorlog , bij het vastleggen van de nieuwe grenzen werd Eupen Belgisch en Auschwitz Pools. Er waren dus GEEN kampen in het toenmalige Polen.