© Nico Peeters

Neos Maaseik op bezoek in het Provinciehuis

In het kader van het 2-jaarlijkse Neos-thema 'Safety first' koos Neos Maaseik ervoor om een lezing over veiligheid door Crime Control te combineren met een bezoek aan het Provinciehuis.

Nico Peeters

"In het provinciehuis aan de Universiteitslaan kregen we een rondleiding met tekst en uitleg over de werking van de verschillende diensten, die met een bemanning van ongeveer 400 personen instaan om onder andere burgers, gemeenten en andere overheden ten dienste te staan", klinkt het bij de Neos-leden. "Daarna genoten we van een kop koffie met vlaai."

Er stond ook een lezing door Crime Control met preventietips voor senioren gepland, waarop ook de pers aanwezig was. "Eerst werden we verwelkomd door de Heer Reynders, de huidige gouverneur van Limburg. Daarna bracht de Heer Vandenhove het belang van de brandpreventie in onze huizen onder de aandacht. Leden van Crime control gaven ons praktische tips voor het plaatsen van brandmelders en preventietips om je woning veiliger te maken en ongelukjes te voorkomen."

Alle aanwezigen ontvingen een tas met onder andere een rookmelder en enkele folders met nuttige tips. Afgesloten werd er met een receptie. Een heel nuttige en aangename middag, met dank aan het provinciebestuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer