De koers van de digitale munt zakt steeds verder weg.
Volledig scherm
De koers van de digitale munt zakt steeds verder weg. © ANP XTRA

Op 1 week al meer dan 30 procent van waarde kwijt: Bitcoin zakt in korte tijd onder 8.000 dollar

Beleggers in de bitcoin, en dan vooral zij die hopen op een verdere waardestijging van de cryptomunt, zullen de koersontwikkeling de laatste weken met enig afgrijzen volgen. De waarde van de bitcoin zakte vandaag in korte tijd tot onder de 8000 dollar. Daarmee is de virtuele munt deze week al meer dan 30 procent van zijn waarde kwijt. Ook andere cryptovaluta's leverden in.

15 reacties

  • Michael Peeters

    6 jaar geleden
    @Eddy Lenaerts, dus jij denkt dat er tegenover de tientallen miljarden Euro's die de ECB maandelijks 'bijdrukt' goud staat? Van waar zou dat goud in godsnaam komen? De goudstandaard is al ruim 40 jaar afgeschaft. Dat is zelfs geen geheim.
  • EDDY LENAERTS

    6 jaar geleden
    Cedric nuts ik denk dat jij er nog minder van weet. Papiergeld wordt altijd gedrukt met een (gelijke) tegenwaarde in goud. Anders dan de crypto munten die geen enkel ondersteunend bestaand kapitaal hebben... Met andere woorden... LUCHT
  • Leo Mariën

    6 jaar geleden
    Het basisidee bitcoin was ok, maar is compleet uit de hand gelopen. Dit met een gigantische bubbel als gevolg. De bubbel loopt momenteel leeg. Er is amper onderliggende waarde (1 $ = 1 Theter) aanwezig en dat blijft niet duren, 90% van de cryptomunten zal tussen nu en 5 jaar geen cent meer waard zijn.
  • jean vereeken

    6 jaar geleden
    Eterum en zeker ripple worden de toppers
  • Cédric Nuyts

    6 jaar geleden
    Gino Denil je weet nog altijd niet hoe geld door de bank gecreëerd word zeker is ook valsmunterij ;)