Archieffoto 2014
Volledig scherm
Archieffoto 2014 © BELGA

De Lijn staakt op vrijdag 16 februari

De vakbonden roepen op tot een algemene 24 urenstaking bij De Lijn op 16 februari tegen een geplande herstructurering. Dat zegt ACV-secretaris Jan Coolbrandt. "We schakelen een versnelling hoger. Er is veel ongerustheid bij het personeel". De Lijn betreurt de plannen.

25 reacties

  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    En maar kappen op vakbond terwijl de boodschap hen voorbij gaat. Ten eerste gaan ze neit ontslaan MAAR wel mensen op brugpensioen sturen! Dus op kosten van de staat, terwijl de rechtsen dit systeem bestrijden blijven ze het langs de andere kant toepassen. Vakbonden zijn de advocaten van de werknemer, de enige die via leden kan reageren legaal met staking. Dat reizigers de pineut zijn, wat deden die reizigers dan vroeger, toen het vervoer TE DUUR was!
  • dirk clemeur

    6 jaar geleden
    Wanneer gaat deze firma eens geprivatiseerd worden en gaat deze bodeloze put van belastings geld een gedicht worden.Eerst mlijoenen besparen om daarna het geld weer uit ramen en deuren te gooien.
  • Johny vanderlinden

    6 jaar geleden
    De chauffeurs moeten staken om het management te redden, zijn dat niet degene die de ganse dag op de chauffeurs zitten te kappen en te besparen, en nu hebben ze de chauffeurs nodig om hun eigen vel te redden.
  • Peter Waermoes

    6 jaar geleden
    Alleen spijtig dat door een staking de reiziger "gestraft" wordt !! Beter zou zijn om bussen te stationeren op strategische plaatsen of voor de huizen van de ministers en/of verantwoordelijken, dan is de reiziger NIET de dupe !!! Of een alternatieve manier zoeken om duidelijk te maken dat dit niet zo verder kan. Tussen haakjes... de meeste privé-bedrijven (pachters) rijden wel.
  • Mark Devos

    6 jaar geleden
    groot gelijk .... als er hier ene op zijn kantoor geen wc had zoude wel anders piepen....