Koning Filip en koningin Mathilde voor de Taj Mahal in India. Dat vijfdaagse staatsbezoek werd de  grote slokop in het budget, want ook tal van vertegenwoordigers reisden mee.
Volledig scherm
Koning Filip en koningin Mathilde voor de Taj Mahal in India. Dat vijfdaagse staatsbezoek werd de grote slokop in het budget, want ook tal van vertegenwoordigers reisden mee. © BELGA

Privéreisjes van ons vorstenpaar kosten belastingbetaler 116.736 euro

Koning Filip en koningin Mathilde zijn er vorig jaar negentien keer op uit getrokken met een vliegtuig van Defensie: zeven keer ging het om een officiële verplaatsing, de overige twaalf keer - of gemiddeld één keer per maand - betrof het een privéreisje. Het is al het tweede jaar op rij dat de vakanties van het vorstenpaar meer geld kosten dan de werkreizen, of 116.736 euro.

198 reacties

  • Pieter Dehaene

    6 jaar geleden
    Koningspaar mag voor mij afgeschaft worden!
  • Carla Van Geel

    6 jaar geleden
    En waar kunnen we lezen hoeveel contracten en economische vooruitgang het vorstenpaar heeft gerealiseerd? Een enkele klok horen is blijkbaar de blinde trend, zeker als de andere geleerd heeft de eigen inbreng integer en discreet te houden. België heeft nu al vertrouwen verloren in de politiek met hun modderhandel, zonder koning zou het helemaal gedaan zijn.
  • Patrick Rasschaert

    6 jaar geleden
    Terug betalen met het inhouden op de dotatie.
  • Annelies Vandenbroeck

    6 jaar geleden
    Hebben ze geen geld genoeg om hun amusementen zelf te betalen en Mathilde maar wagonladingen nieuwe kleren kopen, heeft dat mens dat echt nodig. Bende overbetaalde profiteurs.
  • Frank Van den Bulck

    6 jaar geleden
    En aan ons pensioen liggen knabbelen langs alle kanten. Bende lamstralen !