CO2-uitstoot in Vlaanderen neemt niet af.
Volledig scherm
CO2-uitstoot in Vlaanderen neemt niet af. © Istock

C02-uitstoot in Vlaanderen neemt toe: "Het huidige klimaatbeleid blijft te veel in plannen en goede voornemens hangen"

BinnenlandVlaanderen slaagt er niet in om haar CO2-uitstoot te verminderen. De totale uitstoot kwam in 2016 uit op 46.645 kiloton CO2. Daarmee wordt de stijgende lijn sinds 2014 (43.269 kton) - na 2015 met 45.242 kton - doorgetrokken. Het halen van de Europese doelstelling lijkt steeds minder haalbaar, stelt Bond Beter Leefmilieu in een persbericht. "Het huidige Vlaamse klimaatbeleid blijft te veel in plannen en goede voornemens hangen, maar werkt onvoldoende door in cruciale sectoren zoals het wegverkeer."

40 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    België is een drukke verkeersader in Europa. Redelijk veel industrie. Geen enkele politieke partij in de meerderheid kan dat oplossen, laat staan verbeteren. Geen enkele.
  • Robert DE REU

    6 jaar geleden
    Daarmee willen ze gewoon zeggen lef maar uw portefeuille klaar, we gaan er terug flink inzitten.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    De vervuiler betaalt, te beginnen met de industrie. Mijn studies bewijzen dat de industrie de grote vervuilers zijn. Mijn studies zijn evenveel waard als het gezever waar deze regering van poesjenellen mee komt aandraven.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    En die vuile stinkende houkachels blijven maar stijgen,hier kan je s'avonds niet buitenkomen van de stank. Begin eens met die vuiligheid te belasten, en schaf de lichte vrachten af voor niet zelfstandige en bedrijven ,nu rijden ze rond met amerikaanse pick-ups met een 5,8 liter motor en uitlaten zo dik als die van een vrachtwagen voor 120 euro taks per jaar, terwijl de kleine man met zijn 1000cc de volle pot mag betalen.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Meer CO2 , dus ook een hogere taks voor benzinewagens vanaf nu.