Medewerkers van het ministerie van Defensie, Energie en Buitenlandse Zaken tijdens de persconferentie op 2 februari 2018.
Volledig scherm
Medewerkers van het ministerie van Defensie, Energie en Buitenlandse Zaken tijdens de persconferentie op 2 februari 2018. © AP

Pentagon wil kernarsenaal uitbreiden: tijdperk van Obama voorgoed voorbij

De tijden van de Amerikaanse ex-president Barack Obama, die het nucleaire arsenaal aanzienlijk wou afbouwen, zijn duidelijk voorbij. Gisteren maakte het Pentagon hun nieuwe defensiestrategie bekend waarin kernwapens weer een centrale rol spelen. 

13 reacties

  • zulma terrana

    6 jaar geleden
    Ja Jan want nadenken kan nooit goed zijn .Gewoon bommen smijten en we zien wel verder als de rook is opgetrokken .
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    De "Amerikaanse droom" is een droom, neen een nachtmerrie geworden
  • Chantal Naessens

    6 jaar geleden
    Obama was zwakkeling dacht te veel na en durfde niets doen !
  • Jan Maarten

    6 jaar geleden
    De wapenindustrie heeft Trump gesponsord in de verkiezingen, nu doet hij wat terug. Wapens voor 20.000 leraren, 'kleine' nucleaire wapens die alleen 'in het uiterste geval' zullen ingezet worden, net zoals de grote kernraketten. Waar ligt de grens ? Het ene zal het andere uitlokken, niettegenstaande het non-proliferatieverdrag. Weer een stap dichter bij een nucleaire wereldoorlog.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    wat had men anders verwacht van de grootste idioot van de Verenigde staten ... alles wat maar ruikt naar Obama moet afgebroken worden .... hoelang gaat deze idioot nog de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen hypothekeren?