Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA)
Volledig scherm
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) © BELGA

2017 was een absoluut recordjaar in strijd tegen zware fraude

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft het afgelopen jaar in de jacht op zware fraude meer dan 2,1 miljard euro boetes en belastingverhogingen opgelegd, een recordbedrag. Het gaat om ruim 400 miljoen euro meer dan het jaar voordien en een verdubbeling tegenover 2015. Dat vernam De Tijd.

34 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Hebben de socialisten in de regering nooit gepresteerd. Wel hoge pensioenen toekennen aan hun politiek benoemde hoge ambtenaren dat was hun specialiteit. Het is niet voor niks dat de SPA straks bij de verkiezingen onder de 10 % drempel dreigen te landen.
  • Paul Keulemans

    6 jaar geleden
    Leuk, en die centen zijn natuurlijk al direct uitgegeven al is er geen euro geïnd nog . En ik wed dat de helft van de fraudeurs via achterdeurtjes weer gaat ontsnappen ! En wie mag dan het tekort weer opvullen? jawel, wij !!!
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    hoeveel word daarvan werkelijk betaald In de buurt van de rellen worden de bedrijven om de 3 jaar in faling of stopgezet en dan terug open met nieuwe naam ;Dus???
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Cromez heeft er in zijn tijd niets van gebakken. Nu hij aan de zijlijn staat heeft hij plots de oplossingen in pacht. Hoe ongeloofwaardig kan men nog meer zijn. Bij N-VA zégt men het, en dóet men het. Nog een legislatuur met die partij zonder links en de miskleunen van de sossen zijn grotendeels weggewerkt.
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Mijnheer Van Overtgeld vergist zich.Nog nooit is er zoveel fraude aan het licht gekomen zoals de laatste jaren.Zeker onder de politici zelf.Het ergste nog is dat er nauwelijks iets aan te doen is want de ene hand wast de andere.Lees: Wij weten alles van elkaar en steunen elkaar daarom.Zoals de premier een tijdje geleden al cryptisch zei in het parlement: "Er is meer dat ons verbindt dan oneindigheid onder elkaar".