Haptet stond dicht bij het Egyptische koningshuis en was waarschijnlijk een priesteres.
Volledig scherm
Haptet stond dicht bij het Egyptische koningshuis en was waarschijnlijk een priesteres. © AFP

Archeologen ontdekken 4.400 jaar oude tombe van Egyptische priesteres

Egyptische archeologen zeggen bij Saqqara, in de buurt van de piramides bij Caïro, een graftombe van 4.400 jaar oud te hebben ontdekt. Het behoorde toe aan een vrouw met aanzien, luisterend naar de naam Haptet.

8 reacties

  • rita de schepper

    5 jaar geleden
    Mijn man is egyptenaar en ik zie Egypte op een heel andere manier. Ongelooflijk wat een onschatbare waarde er zich in het Egyptisch museum in Caïro bevindt. En onbegrijpelijk hoe ze de piramides hebben kunnen bouwen, één zo'n steen is immens groot, je voelt je nietig als je daar staat en omhoog kijkt. De tepels van Luxor en Karnak zijn ook de moeite waard. Naar de tempel van Dendera moet je in konvooi rijden. Aswan en Abu Simbel staan nog op de "to do" lijst.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Na zovele jaren dat de streek platgelopen werd door miljoenen toeristen? Ik twijfel daaraan.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Wat er daar allemaal niet te vinden moet zijn. Had graag die plaatsen eens bezocht maar helaas zal het voor een ander leven moeten zijn......
  • Billy Valcke

    6 jaar geleden
    Laat de doden met rust op hun plaats.ook hier.het dorpje doel moet wellicht wijken voor de haven.mijn nonkel ligt er begraven.een luchtmachtofficier die stierf in chievre na fout vd controletoren....laat ze gerust aub.
  • Eric Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Er klopt iets niet.