BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgisch feestje in Valkenburg! Sanne Cant grijpt wereldtitel na nagelbijtend duel met Compton

VeldrijdenSanne Cant heeft het geflikt: voor het tweede jaar op rij wereldkampioene worden. In het Nederlandse Valkenburg was er slechts één concurrente: Katie Compton. De 39-jarige Amerikaanse werd uiteindelijk in de slotronde overboord gegooid en moest vrede nemen met het zilver. Lucinda Brand veroverde het brons.

11 reacties

  • Patrick Gelenne

    6 jaar geleden
    Wereldkampioen???Je bent gewoon de beste van een deel van Vlaanderen en Nederland,dit is waar de Belgen goed in zijn:een sport die een normaal mens niet doet.
  • Henkie Janssen

    6 jaar geleden
    Als ge u stoort aan Wuyts kijk dan naar de Nederlandse zender die zenden het ook uit en het is een verademing een koers zonder Wuyts. Proficiat aan Sanne verder was het geen vette vandaag.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Prachtige strijd tussen twee echte kemphanen. Voor mij mochten ze beiden op het hoogste schavot staan. Aan Wuyts: hou je persoonlijke mening achter je tong op TV.
  • Freddy van Puymbrouck

    6 jaar geleden
    Laten we wel wezen,dit was een Compton parcours en de voorlaatste ronde leek het ook zo te gaan eindigen.Daarom heb ik zo veel bewondering voor Cant, nooit opgeven en met haar fameuze laatste ronde opnieuw wereldkampioen worden.En het is een mooie wereldkampioene, eentje die haar trui het ganse seizoen toont door bijna overal te winnen.Hele dikke proficiat voor een fantastische veldrijdster.
  • Jacques Deschryvere

    6 jaar geleden
    Dikke proficiat, Khaty Compton,dit voor een 39jarige.