Musonda lijdt in eerste wedstrijd als basisspeler meteen zeldzame nederlaag met Celtic

Celtic dat verliest in Schotland, tegenwoordig mag dat een klein wonder heten. Zaterdag gebeurde het toch, voor de tweede keer dit seizoen: de Bhoys gingen met 1-0 onderuit op het veld van middenmoter Kilmarnock. Onze landgenoot Charly Musonda Jr. stond voor het eerst in de basis bij zijn nieuwe club, maar kon geen verpletterende indruk nalaten.

svar

Youssuf Mulumbu maakte na 70 minuten het enige doelpunt voor Kilmarnock. Bij de bezoekers startte ook onze andere landgenoot, Dedryck Boyata. Hij moest na tien minuten echter al naar de kant met een vermoedelijke liesblessure. Celtic blijft wel duidelijk aan de leiding in de Schotse Premiership: de landskampioen leidt met 60 punten. Aberdeen volgt op 11 punten, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Aartsrivaal Glasgow Rangers staat derde op 14 punten, maar heeft nog twee wedstrijden tegoed.