Syrian Observatory for Human Rights
Volledig scherm
© Syrian Observatory for Human Rights

15 doden waaronder 8 kinderen in Syrsisch rebellenbolwerk Idlib door luchtaanvallen na neerhalen Russisch gevechtsvliegtuig

BuitenlandMinstens 15 burgers zijn om het leven gekomen in het Syrische rebellenbolwerk Idlib bij luchtaanvallen van de regering en Rusland. De aanvallen waren een wraakactie voor het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig de dag voordien. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de mensenrechten. Onder de doden zijn ook 8 kinderen.

6 reacties

  • danny buyse

    6 jaar geleden
    @Guy, De rebellen al - nusra vechten tegen de troepen van Assad en ook tegen IS! Dus wat u beweert dat de rebellen IS zijn is duidelijk fout!
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Het vliegtuig werd dus neergehaald door een draagbaar Amerkaans of Europees raketsysteem. Wie heeft dit allemaal gekocht en betaald, en hoe kwam het daar dan terecht ?
  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Als men mensen als menselijk schild gebruikt , krijgt men dit. De rebellen schuilen en slaan hun wapens op, in scholen en hospitalen. Is dat niet tegen alle oorlogswetten? Hoeveel kinderen zijn er al gesneuveld in de Turkse - Koerdische oorlog? Daar over is de berichtgeving stilgevallen.
  • Gert De Vries

    6 jaar geleden
    Wat spijtig dat Syrische burgers ook het slachtoffer worden van de opkuis van de door het Westen gesteunde Syrische rebellen in deze burgeroorlog in Bashar al-Assad's Syrië
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Ik heb gisteravond laat op de Franstalige zender Sundance gekeken naar wat onder meer de Russen in Syrië uitgespookt hebben om hun vriend Assad een handje bij te steken in de vernieling van enkele steden. Wat daar gebeurt is hemeltergend. Huilende, doodsbange kinderen die niet begrijpen wat mensen andere mensen kunnen aandoen. Uren later kon ik er echt nog niet van slapen.