Collega's Donald Trump en Xi Jinping in betere tijden.
Volledig scherm
Collega's Donald Trump en Xi Jinping in betere tijden. © AP

China en Iran kritisch voor nucleaire plannen VS: "Laat koudeoorlogsmentaliteit varen"

Na Rusland zijn ook China en Iran niet te spreken over de Amerikaanse plannen om 'mini-kernbommen' te ontwikkelen. Het huidige nucleaire arsenaal zou namelijk niet meer volstaan als afschrikking, zegt het Pentagon in de 'Nuclear Posture Review.'

20 reacties

  • Francois Peters

    6 jaar geleden
    Geef trump groot gelijk het is niet toevallig china en iran die daarover klagen zij zijn een amerika gewoon dat ze kunnen beliegen en bedriegen en bestelen een nieuw Amerika is opgestaan moeilijk voor die twee om te aanvaarden
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Een sterk Amerika is veiliger voor Europa, China geeft geen bal om iets anders dan China en liegen bij elke gelegenheid.
  • Joery Goubert

    6 jaar geleden
    Ze hebben gelijk de Americanen. Rusland doet het al jaren en doen al jaren aan spelletjes. Trouwens het is beter voor de veiligheid van Europa. Want de Russen moet je niet vertrouwen.
  • Thomas Anderson

    6 jaar geleden
    The M-28 or M-29 Davy Crockett wapensysteem vuurt de M-388 af.De yield was 0.042 vergelijking met hiroshima 54–75.Eigenlijk niks nieuws dus terug naar de goede oude koude dagen waar angst regeert.
  • Luc Deboosere

    6 jaar geleden
    Rusland is op dit vlak nog minder betrouwbaar, zie maar De Krim, Oost-Oekraïene, neergeschoten vliegtuig MH..., hackings, enz.
  1. KIJK. Heldhaftige politieagenten kunnen 8-jarig meisje redden uit brandend appartement

    KIJK. Heldhafti­ge politie­agen­ten kunnen 8-jarig meisje redden uit brandend apparte­ment

    Het Henderson Police Department in Nevada heeft een 8-jarig meisje kunnen redden uit haar woonplaats waar een brand woedde. Bij aankomst ziet de politie hoe de ramen van het appartement al verbrijzeld waren en er rook en vlammen uit het appartement kwamen. Volgens informatie van de agenten zitten binnen een kind en haar moeder vast en dus besluiten ze het appartement binnen te gaan. Eenmaal binnen wordt een 8-jarig kind al snel aangetroffen. Het meisje is duidelijk overstuur en roept de hele tijd om haar moeder. Uiteindelijk worden nog twee honden gered uit het appartement. Voor de rest blijkt er niemand aanwezig.
  2. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.