Vlaams minister Ben Weyts.
Volledig scherm
Vlaams minister Ben Weyts. © Photo News

Al 51 klachten tegen verbod op onverdoofd slachten, maar Weyts houdt voet bij stuk

Al 51 klagers hebben het Grondwettelijk Hof in vijf verschillende verzoekschriften gevraagd om het verbod op onverdoofd slachten ongedaan te maken. Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil niet wijken en hoopt het verbod volgend jaar ook voor kalveren en runderen te kunnen invoeren.

93 reacties

  • Patrick De pauw

    6 jaar geleden
    Niet plooien Weyts onze wet is wet en niet opgelegd door een cultuur!die moslimgemeenschap wil niet plooien voor de wet,dus wij ook niet punt.
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Begrijp toch dat je met andere gemeenschappen nooit tot een consensus zal komen. Zij gaan hun cultuur nooit opgeven. Het enige wat telt is hun cultuur opdringen aan ons. In vele gevallen hoor je achteraf zeggen "had ik het geweten" wel luister als minister, dan kan je die "had ik het geweten ' spreuk achter jou laten. Nu gaan ministers de geschiedenis in als idioten.
  • Karl Huysmans

    6 jaar geleden
    Na een beetje druk zal hij zijn mening wel bijschaven.
  • Sidney Stoffels

    6 jaar geleden
    Hoewel dit duidelijk een onderdeel is van een groter politiek stappenplan, ben ik wel voor het verdoofd slachten, als hier de middelen voor zijn waarom niet gebruiken? Maar voor een doorsnee persoon die wat kippen in zijn hof heeft en er dan een heel gedoe moet voor doen om is een paar keer per jaar is zelf zijn kieke gereed te maken is ook maar absurd. Onverdoofd slachten grootschalig neen, privé kleinschalig is iets anders.
  • Tom Schutyser

    6 jaar geleden
    Euh, hoe moet ik mijn eigen gekweekte kippen en konijnen dan nog slachten? Of is er al een draagbare verdovingsinstallatie voor dergelijke dieren?