Sandra Bekkari somt de voordelen van soep op + 3 snelle recepten
Sandra: "Een bron van vezels en voedingsstoffen, ideaal om je honger te stillen én supersnel klaar. Thuis staat er altijd versgemaakte soep in de koelkast: ik geniet er op elk moment van de dag van en ik deel dan ook graag mijn tien soeptips met jullie."
1. Enkel soep als lunch? Tenzij je echt een rijke maaltijdsoep (bijvoorbeeld met peulvruchten erin) eet, is dat te weinig. Eet je alleen soep, dan is de kans groot dat je met een reuzehonger thuiskomt en alsnog de koelkast plundert voor je aan tafel gaat.
2. Soep is ideaal als tussendoortje. Ik kan echt op elk moment van de dag een kop soep drinken. Het stilt de honger en geeft je – leuk tijdens de wintermaanden – een gezellig warm gevoel.
3. Soep op het werk? Zet een thermos op je bureau en drink af en toe een kop.
4. Een kom soep vóór je maaltijd zorgt dat je bewuster eet, de eerste honger is al wat gestild. Ik eet er vaak tijdens het koken.
5. Soep bezorgt je lichaam niet alleen extra vitaminen en voedingsstoffen, maar ook extra vocht. Handig in de winter, wanneer anderhalve liter water drinken niet altijd even vlot gaat.
6. Ik maak soep het liefst met verse groenten, maar als het snel moet, kan je net zo goed diepvriesgroenten gebruiken. Die bevatten zelfs meer vitaminen dan groenten die al wat langer in de winkel of je koelkast lagen. Alleen zijn ze qua smaak fletser en moet je wat beter afkruiden.
7. Soep maken met voorgesneden groenten kan ook. Hoe langer ze in de verpakking zitten, hoe meer vitaminen en mineralen ze verliezen. Tegenwoordig hebben sommige supermarkten hyperverse voorgesneden groenten in de rekken: vaak zijn ze de dag zelf nog gesneden en verpakt. Ideaal!
8. Heb je graag wat extra crunch in je soep? Je kan korstjes prima vervangen door geroosterde zaden of nootjes.
9. Verse kruiden horen er voor mij ook echt bij: je soep ziet er veel mooier en frisser uit. Maar kruiden zijn niet alleen leuk voor het oog, het zijn ook echte smaakmakers én ze zitten boordevol gezonde plantenstoffen.
10. Wil ik mijn soep graag wat romiger, dan doe ik er een schepje Griekse yoghurt bij.
Drie lekkere snelle recepten van Sandra
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
-
Livios
Tuinhuis plaatsen? Alles wat je moet weten over kosten, isolatie en beveiliging
Een tuinhuis ziet er niet alleen leuk uit, het is ook een praktische meerwaarde én verhoogt de veiligheid rond je woning. Je meubels, gereedschap en e-bike staan er immers droog en buiten bereik van mogelijke malafide passanten. Bovendien kan je je tuinhuis omvormen tot een charmant toevluchtsoord op wisselvallige dagen of functionele werkruimte. Bouwsite Livios geeft uitleg over de verschillende types. -
PREMIUM
Vermoeider dan anders? 3 recepten van Sandra Bekkari die je helpen herbronnen
Voel je je de jongste weken een beetje vermoeider dan anders? Dat is niet zo gek. Want de feestdagen en de nieuwjaarsrecepties waren dan wel heel gezellig, echt superfit word je niet van zo'n intense periode. Daarom geef ik je deze week een paar tips om snel weer in vorm te raken. -
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
-
Livios
Zo vind je een betrouwbare plaatser voor zonnepanelen: “Aannemers ouder dan tien jaar zijn zeldzaam”
Zonnepanelen maken je deels onafhankelijk van de volatiele energieprijzen, zijn goed voor het milieu én je verdient ze op termijn terug. Heb je er nog geen op je dak liggen, maar wil je wel graag op de groene kar springen? Of wil je je bestaande exemplaren vervangen? Bouwsite Livios vroeg aan zonnepanelenexpert David Houthoofd van Energy Protect waarop je moet letten bij het vergelijken van offertes. -
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
7 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerregy cardoen
michael goossens
Wouters Bernadette
Luc Lauwers
Louis Bouduin