Sandra Bekkari somt de voordelen van soep op + 3 snelle recepten
Sandra: "Een bron van vezels en voedingsstoffen, ideaal om je honger te stillen én supersnel klaar. Thuis staat er altijd versgemaakte soep in de koelkast: ik geniet er op elk moment van de dag van en ik deel dan ook graag mijn tien soeptips met jullie."
1. Enkel soep als lunch? Tenzij je echt een rijke maaltijdsoep (bijvoorbeeld met peulvruchten erin) eet, is dat te weinig. Eet je alleen soep, dan is de kans groot dat je met een reuzehonger thuiskomt en alsnog de koelkast plundert voor je aan tafel gaat.
2. Soep is ideaal als tussendoortje. Ik kan echt op elk moment van de dag een kop soep drinken. Het stilt de honger en geeft je – leuk tijdens de wintermaanden – een gezellig warm gevoel.
3. Soep op het werk? Zet een thermos op je bureau en drink af en toe een kop.
4. Een kom soep vóór je maaltijd zorgt dat je bewuster eet, de eerste honger is al wat gestild. Ik eet er vaak tijdens het koken.
5. Soep bezorgt je lichaam niet alleen extra vitaminen en voedingsstoffen, maar ook extra vocht. Handig in de winter, wanneer anderhalve liter water drinken niet altijd even vlot gaat.
6. Ik maak soep het liefst met verse groenten, maar als het snel moet, kan je net zo goed diepvriesgroenten gebruiken. Die bevatten zelfs meer vitaminen dan groenten die al wat langer in de winkel of je koelkast lagen. Alleen zijn ze qua smaak fletser en moet je wat beter afkruiden.
7. Soep maken met voorgesneden groenten kan ook. Hoe langer ze in de verpakking zitten, hoe meer vitaminen en mineralen ze verliezen. Tegenwoordig hebben sommige supermarkten hyperverse voorgesneden groenten in de rekken: vaak zijn ze de dag zelf nog gesneden en verpakt. Ideaal!
8. Heb je graag wat extra crunch in je soep? Je kan korstjes prima vervangen door geroosterde zaden of nootjes.
9. Verse kruiden horen er voor mij ook echt bij: je soep ziet er veel mooier en frisser uit. Maar kruiden zijn niet alleen leuk voor het oog, het zijn ook echte smaakmakers én ze zitten boordevol gezonde plantenstoffen.
10. Wil ik mijn soep graag wat romiger, dan doe ik er een schepje Griekse yoghurt bij.
Drie lekkere snelle recepten van Sandra
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
PREMIUM
Vermoeider dan anders? 3 recepten van Sandra Bekkari die je helpen herbronnen
Voel je je de jongste weken een beetje vermoeider dan anders? Dat is niet zo gek. Want de feestdagen en de nieuwjaarsrecepties waren dan wel heel gezellig, echt superfit word je niet van zo'n intense periode. Daarom geef ik je deze week een paar tips om snel weer in vorm te raken. -
-
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
7 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerregy cardoen
michael goossens
Wouters Bernadette
Luc Lauwers
Louis Bouduin