AFP
Volledig scherm
© AFP

American footballspelers hebben 38% meer kans om op jonge leeftijd te sterven

Een nieuwe studie constateert dat professionele American footballspelers 38% meer kans hebben om op jongere leeftijd te sterven. Trauma's aan het hoofd blijken de hoofdoorzaak te zijn. Ondanks enkele tekortkomingen in het onderzoek moet het toch aanzetten om de gevaren van de sport onder ogen te zien.

1 reactie

  • Tania Janssens

    6 jaar geleden
    Dr.Bennet omalu ontdekte cte in 2002 al, maar ze geloofden hem niet.
  1. Neurologische aandoeningen zijn wereldwijd belangrijkste oorzaak van ziekte: “Meer dan 1 op de 3 getroffen blijkt uit onderzoek”
    3

    Neurologi­sche aandoenin­gen zijn wereldwijd belangrijk­ste oorzaak van ziekte: “Meer dan 1 op de 3 getroffen blijkt uit onderzoek”

    Neurologische aandoeningen zijn nu de belangrijkste oorzaak van ziekte en invaliditeit wereldwijd meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat blijkt uit een nieuwe studie in The Lancet Neurology genaamd de ‘Global Burden of Disease, Injuries, and Risk Factor Study (GBD) 2021'. In 2021 leefden er maar liefst 3 miljard mensen op aarde met een neurologische aandoening tonen de nieuwe cijfers. “Het is belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat hersengezondheid beter wordt begrepen, gewaardeerd en beschermd”
  2. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”