© HBVL

Vader slaat hoofdje van baby in omdat hij huilde tijdens videospel

Een man uit Westende zit in de cel omdat hij zijn zoontje van twee maanden met een vuist op het hoofd sloeg. De baby liep zware hersenschade op. De aanleiding: de vader kon het niet hebben dat het jongetje huilde terwijl hij FIFA speelde.

TG

Kleine Dilano weende enkel als hij honger had, maar voor papa Bram L. (21) was dat voldoende om zijn zelfbeheersing compleet te verliezen. Door de vuistslag heeft het kindje twaalf breuken in de schedel en een zwaar beschadigde linkerhersenhelft. Het jongetje zal voor de rest van zijn leven hulp nodig hebben.

Het was al de vierde keer dat de vader de baby mishandelde. Zo gooide hij de baby al ruw in de zetel en sloeg hij het kind een blauw oog. Dit telkens als de mama sliep of even weg was. “Ik merkte het natuurlijk als Dilano’s gezichtje blauw was, of als hij striemen op de borst had”, zei ze tegen de politie. “Maar Bram had daar altijd een uitleg voor. Ik was wel kwaad, maar heb nooit geloofd dat hij Dilano moedwillig iets zou aandoen.”

De verdediging erkent dat Bram L. begeleiding nodig heeft voor zijn agressieprobleem. "Mijn cliënt handelde in een opwelling van frustratie. Hij kan moeilijk zijn frustratie onder controle houden. Hij heeft spijt van wat er is gebeurd", zegt advocaat Mathieu Langerock.

Enkele maanden geleden werd L. door de Brugse strafrechter al veroordeeld voor drugsfeiten. Dinsdagochtend moest hij zich ook nog voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan de politie in februari 2015. Na de schermutseling stond hij bovenop de combi te dansen.

Vandaag raakte ook bekend dat de raadkamer de aanhouding van de 21-jarige Westendenaar met een maand verlengt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer